Oletko tyytymätön parisuhteeseesi? Syy voi löytyä Facebookista

Brittitutkimuksen mukaan sosiaalisella medialla voi olla merkittävä vaikutus parisuhteiden onnellisuuteen.

Facebookin välityksellä kommunikoivat pariskunnat saattavat aiheuttaa rasitusta suhteelleen, toteavat Oxfordin yliopiston tutkijat. Yliopiston teettämän tutkimuksen mukaan sosiaalisen median käyttö vaikuttaa negatiivisesti pariskuntiin.

Tutkimuksessa selvitettiin 3 500 pariskunnan sosiaalisen median käyttöä. Tutkimukseen sisältyi Facebook, sähköpostit, tekstiviestit, twiitit ja yksityisviestit. Tutkijoiden mukaan pariskunnat jotka kommunikoivat Facebookin välityksellä, olivat muita tyytymättömämpiä parisuhteeseensa.

Henkilöt, jotka käyttivät useampaa kuin viittä kanavaa kommunikoidakseen rakkaansa kanssa, olivat muita tyytymättömämpiä parisuhteeseensa. Tyytyväisyys putosi näiden parien kohdalla jopa 14 prosenttia.

– Olemme olleet humaltuneita uudesta mediasta viimeisten kymmenen vuoden ajana. Nyt huomaamme, että sen puuttuminen on huono, mutta myös ylikäyttö on huono, tuumaa Oxfordin internet-instituutin professori Bernie Hogan.

Professori ehdottaa, että kiire ja stressi pitää yllä kommunikointia voivat laukaista avioliiton epäharmonian. Hogan kehottaakin pariskuntia maltillisuuteen ja muistamaan, että enemmän ei välttämättä ole parempi.

Aikaisemmin on todettu, että ihmiset ovat jopa 50-prosenttisesti onnellisempia ja nauravaisempia kommunikoidessaan kasvotusten sosiaalisen median sijaan.

Oletko sinä huomannut sosiaalisen median vaikuttavan ihmissuhteisiisi? Miten?

AVA

Lähde: Daily Mail

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja