Oletko riittävän näppärä ja kärsivällinen? Outo munahaaste voi tuskastuttaa

Jos aika käy pitkäksi, kokeilepa kuoria raaka kananmuna. Kärsivällisyyttä ja sorminäppäryyttä vaativa tehtävä villitsee ihmisiä sosiaalisessa mediassa ja videoita haasteesta on katsottu kymmeniä miljoonia kertoja.

Tuottaako keitetyn kananmunan kuoriminen vaikeuksia? Siinä tapauksessa hermosi eivät todennäköisesti riitä uudesta viraalihaasteesta selviämiseen. Muun muassa TikTokissa villitsevässä #eggpeelchallenge-haasteessa tarkoituksena on kuoria raaka kananmuna sitä rikkomatta, uutisoi muiden muassa Fox News.

Kuoren erottaminen sen sisäpintaa peittävästä ohuesta kalvosta on juuri niin haastavaa kuin miltä se kuulostaa. Onnistuminen vaatii oikeita työkaluja ja tuntien pakertamista. Ensin kuoreen on tehtävä hienovaraisesti halkeama, josta lähteä irrottamaan kuoren paloja vähitellen esimerkiksi pinsettien avulla.

Osa somehaasteeseen tarttuneista menestyy yrityksessään kuoria raaka kananmuna, kun taas osalla homma leviää kirjaimellisesti käsiin. Todennäköisesti tehtävästä selviytyminen vaatii taakseen useamman epäonnistumisen.

Videoiden näyttökerrat osoittavat, että kovan kuoren irrottaminen herkästi hajoavasta raa’asta kananmunasta on koukuttavaa katsottavaa. Yksistään TikTokissa tunnisteella #eggpeelschallenge jaettuja videoita on tätä kirjoittaessa katsottu 15 miljoonaa kertaa.

Raa'an kananmunan kuorimiseen ohjeistavalla videolla on 2,8 miljoonaa katselukertaa. Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Onnistuu se riittävän pitkillä kynsilläkin! Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Hienovaraisuus on onnistumisen avain. Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tästä syystä munien kuorinta kiinnostaa

Ilmiöstä uutisoiva Popsugar-sivusto kertoo, ettei haaste sinällään ole uusi. YouTubesta löytyy muun muassa viiden vuoden takainen video, jolla kiinalainen lääkäri kuorii raa’an kananmunan kymmenessä minuutissa. Monissa vanhemmissa videoissa nimenomaan lääketieteen ammattilaiset testaavat käsiensä vakautta.

Suuren yleisön kiinnostusta raakojen kananmunien kuorintaan voi selittää niin sanottu ASMR. Englannin kielen sanoista "autonomous sensory meridian response" tuleva lyhenne tarkoittaa tahdosta riippumattomia rauhoittavia aistielämyksiä.

Kuiskutuksen kuuntelun lisäksi tällaisia "aivo-orgasmeja" voivat aiheuttaa visuaaliset ärsykkeet, kuten käsillä tehtävät hitaat liikkeet tai keskittyneesti jotain asiaa tekevän ihmisen seuraaminen.

Samalla raa’an kananmunan kuorimiseen yhdistyy somessa ihmisiin vetoava arkisuus – kukapa ei olisi joskus kuorinut kananmunaa. Haasteeseen tarttuminen on lisäksi halpaa ja helppoa. Suurin vaara liittyy sotkuun, kun kuori ei todennäköisesti ainakaan ensimmäisellä kerralla irtoa kalvostaan.

Onko tämä paras tapa kuoria keitetyt kananmunat? Testasimme TikTok-kikan 3:26
Katso video: Onko tämä paras tapa kuoria keitetyt kananmunat? Testasimme hittikikan.

Lue myös:

    Uusimmat