"Olet säilyttänyt kananmunia aivan väärin" – kanafarmari kertoo, mitä munille pitäisi tehdä heti kotona

3:02 Onko tässä erikoisin tapa valmistaa munakokkelia? MTV Uutiset testasi TikTok-kikan

Nebraskalaisen kanafarmarin kananmunien oikeaoppiseen säilytystapaan perehtyvästä TikTok-videosta tuli viraalihitti, kertoo brittilehti The Sun.

Videolla yllä: Onko tässä erikoisin tapa valmistaa munakokkelia? MTV Uutiset testasi TikTok-kikan

Miten ja missä sinä säilytät kananmunia kotonasi? MTV Uutisten Makuja-ruokasivustolla kerrottiin huhtikuussa suomalaisen munantuottajan vinkit kananmunien säilytykseen. Suurimmaksi kysymykseksi nousi se, pitäisikö kananmunia säilyttää huoneenlämmössä vai jääkaapissa.

Nyt erään nebraskalaisen farmarin kananmunavinkistä on muodostunut TikTokissa viraalihitti. Noah Young -niminen kanafarmari pyörittää The Shiloh Farm -tilaa yhdessä perheensä kanssa.  

Yhdysvalloissa kananmunia säilytetään jääkaapissa, mutta Noahin mukaan ei ole aivan sama, miten niitä siellä säilyttää.

Jos video ei näy, katso se täältä.

– Tiesitkö, että olet säilyttänyt kananmunia aivan väärin? Anna kun selitän, Noah aloittaa videollaan.

Seuraavaksi Noah perustelee, miksi kananmunat tulisi kääntää jääkaapissa ”nurinpäin” eli terävä kärki alaspäin, tylppä puoli ylöspäin.

– Jokaisella kananmunalla on terävä ja tylppä puoli, ja tylpällä puolella on itse asiassa ilmatasku, joka estää bakteerien, kuten salmonellan pääsyn keltuaiseen, Noah selittää ja jatkaa:

– Jos säilytät kanamunat tylppä puoli alaspäin, tämä ilmakenno lopulta nousee painovoiman vaikutuksesta ja bakteerit pääsevät lähemmäs keltuaista.

Jos säilytät kananmunaa terävä kärki alaspäin, ilmakenno pysyy ylhäällä ja kananmuna tuoreena pidempään.

Samaa säilytyskikkaa ovat suositelleet myös suomalaiset kananmunatuottajat ja -asiantuntijat, joten Noah ei ole mitenkään hakoteillä. TikTokissa farmarin vinkkiä kiiteltiin ja video onkin kerännyt jo yli miljoona katselukertaa sekä tuhansia kommentteja.

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja