Oletko ostamassa turvaistuinta nyt tai lähitulevaisuudessa? Tässä tuoreimmat testitulokset: "Johtaa automaattisesti heikkoon arvosanaan"

Näin turvatyynyillä varustettu turvaistuin toimii kolarissa 0:10
Jotkin turvaistuimet on varustettu turvatyynyillä. Näin ne toimivat kolarissa.

Kaksi kertaa vuodessa tehtävässä turvaistuintestissä oli tänä syksynä mukana 18 turvaistuinta. Ainoiden heikkojen arvosanojen takana ei ollut tällä kertaa istuimen kolariturvallisuus, vaan liian korkeat kemikaalipitoisuudet.

Euroopan eri maiden autoliittojen ja kuluttajajärjestöjen yhteistyössä toteutetussa syksyn turvaistuintestissä annettiin yhteensä 18 arvosanaa.

Autoliiton julkaiseman testin tulokset ovat pääosin ilahduttavia, sillä yhdeksän istuinta sai hyvän ja seitsemän tyydyttävän arvosanan. 

– Kaikki nämä istuimet ovat monilta osin selvästi lakisääteisiä vaatimuksia turvallisempia ja istuinten kehitystyössä on otettu huomioon testeissä esitetyt vaatimukset, Autoliitto toteaa tiedotteessaan.

"Johtaa automaattisesti heikkoon kokonaisarvosanaan"

Turvakaukalot, jotka ovat hankittavissa sekä telakan kanssa että ilman, on testattu molemmilla vaihtoehdoilla ja kummallakin on oma tuloksensa. Tämänkertaisessa testissä sellaisia kaukaloita olivat Cybex Aton B i-Size, ABC Design Tulip sekä Babystyle Oyster Capsule.

Lisäksi Maxi-Cosi Mica ja Maxi-Cosi Morion ovat eri markkinoilla saatavana Bébé Confort -merkkisinä. Sekä Mica että Morion saivat saman tuloksen merkistä riippumatta.

Näin käytät turvakaukaloa oikein ja varmistat lapsesi turvallisuuden 10:41
VIDEO: Autoliiton videolla koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen opastaa lapsen turvakaukalon oikeaoppiseen valintaan ja käyttöön. Turvakaukaloa tulee aina käyttää valmistajan ohjeiden mukaisesti, jotta se toimii onnettomuustilanteessa suunnitellusti.

Babystyle Oyster Capsule -turvakaukalon päälliskankaista löytyi testeissä liian suuria määriä palonestoaineita, joten se sai kemikaalikuormituksesta hylätyn eli heikon arvosanan sekä telakan kanssa että ilman.

– Heikko arvosana yhdelläkin testin osa-alueella johtaa automaattisesti heikkoon kokonaisarvosanaan, Autoliitto toteaa.

Yksikään istuin ei tällä kertaa reputtanut kolaritestiä. Vain yksi istuin, Avova Sperling-Fix i-Size, sai välttävän arvosanan etutörmäystestissä.

Kevään turvaistuintestissä yksi sai poikkeuksellisen hyvän arvosanan. Mukana oli tuolloin kaikkiaan 30 erilaista istuinta.

Lähde: Autoliitto

Lue myös:

    Uusimmat