Oletko muuttamassa? Muista nämä!

Muuttoon liittyy monenlaista muistettavaa. Jokakodin muuttovinkit auttavat urakassa!

MUUTTOILMOITUS

Tee muuttoilmoitus maistraattiin ja postiin. Mikäli haluat säilyttää ”kirjasi” asuinpaikkakunnallasi, mutta kääntää postisi uuteen osoitteeseen, pelkkä postiin ilmoittaminen riittää. Nykyään muuttoilmoitus hoituu kätevästi netissä: www.muuttoilmoitus.fi.

OSOITTEENMUUTOS

Uusi osoite välittyy viranomaisille, kuten verohallintoon, Kansaneläkelaitokseen sekä seurakuntaan. Luottokorttiyhtiöille, kirjastoon ja työnantajalle se on kuitenkin ilmoitettava itse. Huolehdi, että myös tilaamillasi lehdillä on oikeat osoitetietosi. Mahdollisia yhdistyksiä tai harrastusseuroja on niinikään syytä informoida.

SÄHKÖ– JA LÄMPÖSOPIMUS

Irtisano sähkösopimuksesi. Vanhan sähkösopimuksen voi myös siirtää uuteen osoitteeseen. Paikkakuntaa vaihtaessa lienee kuitenkin parasta kilpailuttaa ensin eri energiayhtiöt. Mikäli muutat omakotitalosta pois, muista irtisanoa mahdollinen öljyntoimitus- tai kaukolämpösopimus.

MUUTTOAPU

Pakkaa ja hanki mahdollisesti tarvitsemasi muuttoapu ajoissa. Muuttofirmat hoitavat tavaroiden kantamisen puolestasi, jollei itselläsi ole käytössä muuttoautoa ja lihasvoimaa urakkaan.

MUISTA MYÖS palauttaa avaimet entiselle vuokranantajallesi.

Teksti: Jokakoti
Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat