Oletko kiltti tyttö? Näin opettelet asettamaan rajoja

Vaikeuttaako kiltteys elämääsi? Asiantuntija neuvoo, kuinka opettelet sanomaan ei ja asettamaan rajat, jotka helpottavat elämääsi.

Kiltteys voi vaikeuttaa niin elämääsi kuin parisuhdettasikin, yourtango.com opastaa. Näin opettelet asettamaan rajat, jotka helpottavat elämääsi.

1. Mieti aikaisempia ihmissuhteitasi. Mieti, mitä sinun olisi tullut tehdä niissä eri tavalla. Tulet varmasti kohtaamaan virheitä, jotka johtuvat siitä, että et ole pitänyt omista rajoistasi kiinni. Käytä aikaa itsesi analysoimiseen. Jos olet täsmällinen, löydät kyllä ikuiset sudenkuoppasi.

2. Tee lista, johon kirjoitat uudet rajat itsellesi. Listaa asioita, joita olet oppinut menneisyydestäsi, jotta osaat tarvittaessa muuttaa käytöstäsi. Mieti myös, onko joitakin uusia rajoja, joita haluaisit listaan lisätä. Ehkäpä niitä löytyy sosiaalisesta mediasta tai nettideittimaailmasta.

3. Priorisoi. Tämä saattaa kuulostaa itsekeskeiseltä, mutta älä anna kenenkään muun määritellä, mikä on sinulle tärkeintä. On sinun tehtäväsi tietää, mikä tekee sinut onnelliseksi. Kun huolehdit itsestäsi, muutkin ympärilläsi tekevät niin.

4. Kommunikoi avoimesti. Sinulla ja kumppanillasi on luultavasti omat ajatukset siitä, mitkä asiat saavat olosi tuntumaan turvalliselta ja milloin tunnet olosi arvostetuksi. Kun ongelmia ilmenee, on tärkeää puhua niistä. Omat rajasi kertovat periaatteistasi ja moraalistasi. Niistä puhuminen on myös avain läheisyyteen ihmissuhteessa.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja