Oletko joskus unohtanut hakea lapsesi hoidosta? Et ole ainut – suomalaisnaiset kertovat huvittavista mokistaan: "Sitten minulla välähti, että ei hemmetti..."

1:24
Toimitko näillä tavoilla? Voit olla varma, että ihmiset vihaavat sinua!

Ullan inhimillinen unohdus kirvoitti naisia jakamaan hauskoja tarinoita tilanteista, joissa jokin tärkeä on unohtunut. Tässä parhaimmat tarinat!

Ei mennyt kuin Strömsössä, rapatessa roiskuu ja tekevälle sattuu – mitä näitä nyt on. Mutta näissä sananlaskuissa on vinha perä, aina ei mene putkeen. 

Kolme Ullan neljästä lapsesta on perhepäivähoitajan huomassa päivisin, kun perheenäiti ajaa soraa opiskellessaan kuorma-autokuljettajaksi. 

Erään kerran päivä päättyi, ja Ulla ajoi perhepäivähoitajan luokse niin kuin mikä tahansa muukin arkipäivä. 

– Ihmettelin, kun sekä portti ja talon ulko-ovi olivat auki. Yleensä ne ovat kiinni. Ihmettelin myös sitä, kun lapset eivät juosseetkaan vastaan.

Ulla asteli peremmälle talon olohuoneeseen, jossa perhepäivähoitaja istui rennosti sohvalla. Ulla kysäisi, missä lapset ovat. 

– Niin, missä lapset ovat, hoitaja vastasi hämmentynyt ilme kasvoillaan. 

Ulla oli itsekin entistä enemmän hämmentynyt eikä ymmärtänyt, mistä oikein on kyse. 

– Sitten minulla välähti, että ei hemmetti, enhän minä olekaan tuonut lapsia aamulla hoitoon, kun hehän menivät edellispäivänä ystävän luokse yökylään. 

Sekä Ulla että hoitaja repesivät makeaan nauruun. Samalla perheenäidin poskille nousi pieni puna häpeän tunteesta.

Arkinen unohdus innosti myös muita jakamaan hauskoja arkipäivän mokiaan ja unohduksiaan

Koska tilanne oli huvittava, Ulla päätti jakaa myötähäpeää herättäneen unohduksensa Facebook-ryhmässä. Yli 158 000 ihmisen ryhmässä jaetaan arjen hauskoja tilanteita, joille voi alun tuottaman häpeän jälkeen jopa itse nauraa.

Ullan aloitus saikin osakseen valtavan viestitulvan. Kommenttien seassa oli toinen toistaan hauskempia tarinoita siitä, miten jotain tärkeää on päässyt unohtumaan. Tässä niistä muutama!

Hakureissu ei mennyt aivan putkeen

– Olin itse kerran lapsena kavereilla kylässä, ja iskä tuli hakemaan. Hetken aikaa siinä jutteli mun kaverien vanhempien kanssa ja sitten lähti kotiin. Ilman mua.

– Oli ajanut kotiin ja äiti oli kysynyt: ”Missäs Jenna?".

– Iskä oli sitten ajanut takasin hakee mut. Onneksi ei ollut pitkä ajomatka, Jenna toteaa naurahtaen.

Koira sai auton liikkeelle

Heidi palasi kommentissaan 1980-luvulle, jolloin hän oli perheensä kanssa ohikulkumatkalla pienellä paikkakunnalla Pohjois-Norjassa. 

– Muistan lapsuudesta tilanteen: Nainen tuli Ladalla kaupan pihaan ja jätti auton käyntiin. Autossa oli vauva kaukalossa etupenkillä ja tanskandoggi takapenkillä. Vauva alkoi itkeä, ja kiltti koira alkoi lohduttamaan vauvaa nuolemalla tämän naamaa. 

– Takapenkiltä tullessaan koira laukaisi käsijarrun, ja loivalla rinnepihalla ollut auto rullasi keskelle katua. Voitte vain kuvitella, miten kaupasta hälytetty äiti juoksi autolleen, Heidi muistelee läheltä piti -tilannetta. 

Vaikka tilanteessa oli katastrofin ainekset, Heidi kertoo MTV Uutisille, ettei kenellekään sattunut pahasti ja tarina sai onnellisen lopun. 

Rattaat ja vauva jäivät kauppareissulle

– Kaverilla oli suht tuore vauva ja hän meni kauppaan jättäen lapsosen nukkumaan vaunuihin kaupan eteen, kuten vielä 80-luvulla oli monesti tapana. Hän kävi kaupassa ja meni kotiin. Hänen äitinsä sattui soittamaan ja  kyseli samalla, onko lapsi päiväunilla. 

– Sillä siunaamalla kaverini tajusi, että jumankaut, hän unohti vaunut vauvoineen sinne kaupan eteen. Puhelu loppui lyhyeen, ja kaveri lähti vauhdilla hakemaan vaunuja kaupan edestä. Poika nukkui edelleen tyytyväisenä, Maarit kertaa. 

Myös Anu-Elinalle on sattunut samankaltainen tilanne – vauva tosin unohtui ostoskärryihin. 

– On se vaan hyvä tietää, etten oo ainoana unohtanut poikasta kaupan ostoskärryihin, kun hän vielä oli pieni. – Hyvän aikaa ehdin purkaa ostoksia kotona jääkaappiin, kun tajusin, ettei poika tullutkaan kotiin. Odotti kiltisti kyläkaupassa kaupan tädin sylissä ja kihersi tyytyväisenä, kun sai vielä jätskiä. 

– Itseä kyllä vähän itketti ja hävetti, kun hain pojan, Anu-Elina kertoo. 

Anu-Elina toteaa MTV Uutisille, että hänestä on tärkeää, että tällaisia unohduksia ja mokia tuodaan julki, sillä niitä sattuu aivan kaikille, eikä asioita ei tarvitse häpeillä yksin.

Mikäs sen lapsen nimi nyt taas olikaan?

– Olin myös "vähän väsynyt" tuore äiti, esikoinen vaunuissa. Naapuri kysyi, mikäs hänen nimensä on. Ja ihan totaalinen black out. Ei tullut mieleen yhtään mitään! Ei edes miettimällä. Hieman naapuri katseli oudosti, Katja muistelee nolostuttavaa tilannetta. 

Nimen lisäksi voi unohtua myös lapsen sukupuoli – aivan kuten Tiialle kävi. 

– Nimet kyllä menee lapsilla sekaisin näin isompana. Mutta osastolla esikoisen ollessa vuorokauden, joku toinen uusi äiti kyseli, että poikako tuli, Vastasin, että joo poika. 

– Tyytyväisenä jatkoin vauvan hoitoa, kunnes aloin miettimään, että tyttöhän tämä on, Tiia kertaa. 

Lastenhoitajilla on kestämistä

– Mä olen hakenut lastani päivähoidosta, vaikka mies oli hakenut hänet sieltä jo tuntia aikaisemmin. Lastenhoitajan kasvoilla ehti pyöriä aikamoinen tunteiden kirjo paniikista hämmennykseen ennen kuin tilanne selvisi, Pia kertoo. 

Pia myös kertoo, ettei lasten hoitopaikassa sekoilu ollut ensimmäinen laatuaan. 

– Olen myös vienyt lapsen hoitoon, kun hänellä on ollut vapaapäivä. Lapsen piti jäädä kotiin isänsä kanssa, mutta nappasin rutiininomaisesti muksun mukaan. Henkilökunta taas hieman epätietoisena kyseli, että halutaanko siis vaihtaa hoitopäivien paikkaa, vai mikä on ideana. 

– Ei muuta kuin muksu pöydästä takaisin ulkovaatteisiin ja kotiin. Täytyy kyllä nostaa hattua päiväkodin henkilökunnalle, joka kärsivällisesti meidänkin perheen töppäykset kesti, Pia kiittelee.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja