Onko tämä ihan tosissaan tehty? Suomen Ekonomit mainostaa ökyilyvideolla, jossa ajetaan Ferrarilla pitkin jalkakäytävää – "Rapatessa roiskuu", vastaa tekijä

Suomen Ekonomien ja Tekniikan Akateemisten järjestämää Unikorni-yrityskilpailua mainostetaan luksuskuvastoa tihkuvalla mainosvideolla. "Se on ironisesti rakennettu", selventää videon tekijä Samuel Latvanen.

Kaksi pukuihin ja aurinkolaiseihin sonnustautunutta nuorukaista kurvaa avo-Ferrarilla kohti kameraa.

– Haluatteko tietää, mitä yrittäjyys oikeasti on? Lähtekää mun ja Lennun messiin kattomaan, huikkaa auton oven yli kurkistava Samuel Latvanen.

Sitten seuraa minuutin mittainen montaasi urheiluautoja, kalliita pukuja ja yksityiskoneita. Meno on leveää kuin rap-artisti Cheekin musiikkivideossa.


"Onko tämä ihan tosissaan tehty video?"

Videon vastaanotto ei Suomen Ekonomien Facebook-sivulla ollut järin innokasta. Kommenteissa huomautettiin yksikantaan, että Ferrarilla ajetaan paitsi kevyen liikenteen väylällä, myös ilman turvavöitä.

– Onko tämä ihan tosissaan tehty video? Vähän ehkä väärällä kulmalla yrittäjyyteen ja kun toi ”luksuselämä” ei oikein Suomessa toimi, kuuluu yksikin kommentti.

Video jaettiin irvailevassa mielessä myös Facebookin Minä pysäköin pyörätielle -ryhmään Ryhmässä jaetaan kuvia henkilöautoista, jotka on pysäköity pyörätielle tai muuten vain lain kannalta epämääräisesti.

Lopulta negatiivisen palautteen ryöppy poiki reaktion myös Suomen Ekonomien edustajalta. 

– Tässä kohtaa videon teossa on käynyt virhe, emme missään tapauksessa kannusta lain rikkomiseen. Videossa on haettu huumoria ja keveyttä, mutta tässä ei nyt tosiaan onnistuttu, videon sivulla kirjoitetaan pahoitellen.

"Haluamme huumorin keinoin herätellä kohderyhmää"

Menikö tämä nyt ihan putkeen, kauppatieteiden opiskelija ja videon tekijä Samuel Latvanen?

– Tässä kun opiskelijaporukalla lähdettiin tätä toteuttamaan aika innokkaasti, niin pakko myöntää, että rapatessa roiskuu!

Hänestä videon tarkoitus on osoittaa, että yrittäjän elämä nimenomaan ei ole pelkkää ökyilyä, vaan pikemminkin kovaa työntekoa ja pitkiä päiviä. Tähän viitataan myös videossa.

– Lähdimme rakentamaan tuota pointtia ironisesti. Videon tarkoitus on huumorin keinoin herätellä kohderyhmää Unikorni-kilpailuamme varten.

Videon kohderyhmänä ovat markkinoinin konsulttinakin toimivan Latvalan mukaan kauppatieteen ja tekniikan alan akateemiset opiskelijat, joita halutaan haalia osallistujiksi mainittuun yrittäjäkilpailuun.

Latvala on järjestämässä tapahtumaa nyt toistamiseen.

"Jos sattuu onnistuminen, voi ostaa Ferrarin"

Video pelaa ironiastaan huolimatta melko tyypillisillä vaurauden symboleilla, kuten lentokoneilla ja kalliilla autoilla.

Tätäkö yrittäjäopiskelijat haluavat? Onko tällainen ökyily enää tätä päivää?

– Eipä noita materialistisia asioita enää tänä päivänä tavoitella niin paljoa. Nykyään nuoret yrittäjät haluavat mieluummin toteuttaa omaa intohimoaan vapaassa ympäristössä ja kehittää itseään!

Silti Latvalan mielestä revittely on toisinaan paikallaan.

– Jos kohdalle sattuu onnistuminen, voi ostaa sen Ferrarin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja