Oletko jo törmännyt "nimesi määritelmään"? Ylistävät kuvailut hauskuuttavat somessa

Puhelimesi laskee, paljonko aikaa tuhlaat somessa – Näin paljon MTV Uutisten toimittajat viettävät aikaa Instagramissa päivittäin 3:14
KATSO MYÖS: Puhelimesi laskee, paljonko aikaa tuhlaat somessa - Näin paljon MTV Uutisten toimittajat viettävät aikaa Instagramissa päivittäin.

Ihmiset ovat innostuneet jakamaan nimiensä määritelmiä sosiaalisessa mediassa.

"Emmi on aivan täydellinen ihminen, johon voit rakastua syvästi. Emmi on sen tyyppinen tyttö, jonka seurassa haluat jatkuvasti olla, koska hänen kanssaan on niin hauskaa olla ja koska hän tekee sinut onnelliseksi. Hän on sellainen ihminen, jota haluaa vain halata, eikä ikinä päästää irti. Emmit ovat yleensä lyhyehköjä, aivan upeita ja hauskoja, urheilullisia, välillä energisiä ja toisinaan erittäin vilpittömiä ja uskollisia. Emmit eivät koskaan jätä sinua kenenkään muun takia ja he tuottavat aina iloa. Emmi on kaikin puolin täydellinen."

Näin Urban Dictionary määrittelee nimen Emmi. 

Sosiaalisessa mediassa on alkanut kiertää kuvakaappauksia, joissa ihmiset jakavat Urban Dictionaryn määritelmiä omalle nimelleen, kertoo Mirror. Ilmiö on rantautunut myös Suomeen ja englanninkielisiä määritelmiä onkin mukava jakaa eteenpäin, sillä lähtökohtaisesti ne ovat vähintäänkin ylistäviä.

Urban Dictionarysta etsitään yleensä nimensä mukaisesti hieman urbaaneimpia trendisanoja ja fraaseja, joita käytetään oikeassa elämässä. Näppärä vinkki siis heille, jotka eivät meinaa enää ymmärtää, mistä nuoriso puhuu.

"Matthew tarkoittaa jumalan lahjaa..." "Olen hyvin mielissäni tuloksesta", Matthew-niminen henkilö kiittelee.  Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Vastenmielinen vitsi"

Vaikka Urban Dictionary saattaakin välillä olla sangen avulias, sen kanssa kannattaa harjoittaa hieman tervettä skeptisyyttä ja lähdekriittisyyttä, sillä sanojen ja termien merkityksiä pääsee muokkaamaan kuka tahansa käyttäjä.

Tämän takia niin moni nimien merkityksistäkin on niin positiivinen: sisältöä on todennäköisesti muokannut joku sen nimisen henkilön puoliso, ystävä, perheenjäsen tai jopa henkilö itse. Vastavuoroisesti määritelmä voi olla myös hyvin loukkaava, jolloin runoilemassa on mahdollisesti käynyt joku kyseessä olevan nimisen henkilön vihamies.

Nimien merkitysten jakaminen someen saattaa olla suosittua juuri nyt, mutta trendi ei ole varsinaisesti uusi, ja se on ollut jo vuosia hyvin mielipiteitä jakava.

Vuonna 2014 kirjoitettu määritelmä "nimille" toteaa, että se on osa Urban Dictionarya, jolla ei ole mitään muuta tarkoitusta kuin käydä ihmisten hermoille hehkuttamalla perusteettomasti, kuinka upea joku tietyn niminen henkilö on.

– Nimien olemassaolo määritelminä tällä sivustolla on vain vastenmielinen vitsi, määritelmässä todetaan.

Jos haluat selvittää, mitä omalla nimelläsi löytyy Urban Dictionarysta, mene kyseiselle sivulle ja kirjoita oma nimesi sivun yläreunassa olevaan hakupalkkiin!

Lue myös:

    Uusimmat