"Vihreästä" piposta järjetön somehitti – juuri ostettu asuste näytti tyystin erilaiselta, kun Otelia vei sen kaupasta kotiin

Naisen väriä vaihtava pipo on aiheuttanut valtavaa hämmennystä sosiaalisessa mediassa.

Sisustusuunnittelija Otelia Carmen julkaisi TikTok-tilillään videon uudesta pipostaan, ja somehuomio oli taattu. Pipo tuntuu nimittäin kummallisella tavalla vaihtavan väriään.

– Ostin tämän vihreän pipon tänään kaupasta, ja vein sen kotiin, ja kun vein sen ulos, ihmettelin, miksi tämä on ruskea, Otelia kertoo videollaan, josta uutisoi muun muassa Mirror.

Nainen kertoo tajunneensa syyksi metamerian. Metameria tarkoittaa ilmiötä, jossa valaistusolosuhteet vaikuttavat siihen, minkä väriseltä tuote asia oikeastaan näyttää.

– Tämän vuoksi valaistus on niin tärkeä sisustussuunnittelussa, hän selittää 3,9 miljoonaa katselukertaa keränneellä videolla.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Sisustussuunnittelussa metamerialla voi olla merkitystä esimerkiksi maalin valinnassa. Esimerkiksi maalikauppa Tikkurila selittää metamerialla tarkoitettavan kahden säteilyenergialtaan erilaisen kappaleen samanvärisyyttä tietyissä valaistusolosuhteissa. Kun ensin loisteputkivalon alla toteat tekstiilin ja maalipinnan olevan samanvärisiä, ja tuotkin ne sitten halogeenein valaistuun huoneeseen, värivaikutelma voi olla tyystin erilainen.

Ulkona pipon todellinen väri näkyy

Otelian pipon tapauksessa kaupan valaistuksessa se näytti vihreältä, mutta naisen oman kodin valaistuksessa rusehtavalta. Jopa kotona pipon väri oli erilainen ruokailutilassa ja makuuhuoneessa.

Ei liene yllättävää, että värin vaihto toi monelle mieleen kuuluisan mekon, jonka väristä ei kukaan ollut päästä yhteisymmärrykseen.

Toinen video todistajien läsnä ollessa

Moni kuitenkin myös syytti videoita editoinnista, joten Otelia todisti toisella videolla vanhempiensa kotona todistajien läsnä ollessa väitteensä. Nainen näytti yhdellä otolla, kuinka pipon väri todella vaihteli valaistuksesta ja huoneesta riippuen. Tätäkin videota on katsottu yli miljoona kertaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Tuoreimmalla videollaan Otelia puolestaan selitti vielä metamerian käsitettä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikuttaako väri aisteihin? Moni pitää eniten oransseista Amerikan pastilleista, mutta totuus voi yllättää – lue lisää ja katso video:

Kaikki Amerikan pastillit maistuvat kirsikalta! Näin raati reagoi totuuteen karkkien mausta 2:48

Lue myös:

    Uusimmat