Olethan tietoinen tästä tuoreesta muutoksesta raitiovaunuvalojen suhteen? "Silloin ei saa missään tapauksessa ajaa"

Tampereen suurin puheenaihe pysäytti liikenteen moottoritierampilla – testikäyttöön tullut raitiovaunu matkasi kohti Hervantaa 0:30
Tampereen ratikka valmistuu pikku hiljaa: Tampereen suurin puheenaihe pysäytti liikenteen moottoriterampilla – testikäyttöön tullut raitiovaunu matkasi kohti Hervantaa

Uudistunut tieliikennelaki on tuonut muutoksia raitiovaunuvalojen toimintaan. Autoilijoiden ja muiden tielläliikkujien kannattaa olla tarkkana, jotta vaaratilanteita ei pääse syntymään.

Uusi tieliikennelaki tuli voimaan kesäkuun alussa. Sen myötä myös raitiovaunuvalojen toimintaan tuli muutos. Tampereen kaupungin projektipäällikkö Mika Kulmala kertoo, että valot ilmaisevat ratikan liikkeitä nyt eri tavalla.

– Tieliikennelain uudistuksen myötä punaiset valot palavat raitiovaunuvaloissa nyt yhtäjaksoisesti merkkinä siitä, että raitiovaunu kulkee risteyksestä läpi. Aiemmin punaiset valot vilkkuivat. Raitiovaunuvalot toimivat siis siten, että vilkkuvan keltaisen aikana pitää noudattaa erittäin suurta tarkkaavaisuutta ja kiinteää keltaista ei saa enää ohittaa, sillä Ratikka on jo lähellä. Kiinteiden punaisten valojen palaessa risteykseen ei saa missään tapauksessa ajaa, Kulmala kertoo tiedotteessa.

Näin väistät raitiovaunua

Raitiovaunun kanssa kohdatessa on aina syytä noudattaa erityistä varovaisuutta. Kerroimme muutama vuosi sitten pelisääntöjä väistämisestä. Monet kuljettajat ovat tottuneet väistämään tasa-arvoisessa risteyksessä vain oikealta lähestyviä.

– Raitiovaunua on kuitenkin väistettävä myös silloin, kun se lähestyy tasa-arvoista risteystä vasemmalta, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen ohjeisti.

Toinen yllätys tottumattomalle on se, että käännyttäessä pitää väistää myös takaa eli omasta tulosuunnasta lähestyvää raitiovaunua, joka jatkaa risteyksestä suoraan eteenpäin. Myös edestä lähestyvää raitiovaunua pitää väistää. Siis silloinkin, kun se kääntyy tulosuunnastaan katsottuna vasemmalle eli eteesi, vaikka itse olisit jatkamassa suoraan.

Lue myös:

    Uusimmat