Mainos

Olet varmasti nähnyt Davidin supersuosittuja videoita Facebookissa – kuka ihme hän oikein on?

David Wolfen videot keräävät hurjaa suosiota Facebookissa. Tiedätkö sinä, kenestä on kyse?

Facebookissa törmää helposti David Wolfe -nimisen miehen jakamiin videoihin, jotka keräävät hetkessä jopa kymmeniä tuhansia tykkäyksiä ja jakoja. Tietoiskuja, uusia innovaatioita ja hyvän mielen uutisia välittävät videot näyttävät varsin päteviltä, mutta kuka onkaan mies niiden takana?

Esimerkiksi marraskuun lopulla julkaistulla videolla Wolfe listaa asioita, joissa Alankomaat ovat edellä muuta maailmaa. Julkaisulla on tähän mennessä yli 260 000 tykkäystä.

Jos video ei näy, katso se täältä.

Wolfen Facebook-tilillä jaetaan myös paljon mietelauseita.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Puhtaasti faktoihin perustuvien, hyvän mielen aiheiden jakamisen lisäksi Wolfen sivuilta löytyy myös hieman kyseenalaisempia artikkeleita, jotka eivät välttämättä perustu täysin tieteellisiin faktoihin. Esimerkiksi Wolfen nettisivuilla on julkaistu seuraavasti otsikoituja artikkeleita. Otsikot on käännetty suomeksi alkuperäisistä artikkeleista.

”8 ravintolaa, joissa sinun ei kannattaisi koskaan syödä!”

”4 keinoa päästä eroon allergioista nopeasti!”

”Pepsi myöntää juoman olevan täynnä tätä syöpää aiheuttavaa kemikaalia”

Maailman terveysjärjestö WHO on kommentoinut Wolfen julkaisuja haitallisiksi, sillä ne välittävät tieteellisesti todistamatonta tietoa esimerkiksi syövän parantamisesta vaihtoehtoisin keinoin. WHO on kehottanut ihmisiä suhtautumaan varauksella Wolfen jakamiin vinkkeihin ja artikkeleihin.

Terveellisten elämäntapojen puolestapuhuja

David ”Avocado” Wolfea, 46, kuvaillaan miehen omilla nettisivuilla muun muassa superfoodien rokkistarana ja Indiana Jonesina. Wolfen puoleen kääntyvät "maailman huippuyritysjohtajat, suurlähettiläät, julkkikset, urheilijat, taiteilijat ja tietenkin maailman oikeat supersankarit eli äidit".

Mies kehuu olevansa terveen elämän perikuva, jonka salaisuus piilee superfoodeissa, lähdeveden juomisessa, positiivisessa asenteessa ja luomuruoan suosimisessa.

Wolfen motto on ”make today the best day ever” eli suomennettuna ”tee tästä päivästä paras ikinä”.

Wolfe on myös "Yhdysvaltojen myydyimmän keittiökoneen" eli Nutribullet-tehosekoittimen mainoskasvo. Leipänsä hän tekee esiintymällä suurille yleisöille erilaisissa tilaisuuksissa.

Wolfe kertoo nettisivuillaan olevansa myös luomuviljelijä, mehiläistarhuri ja suklaaleipuri.


***


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja