Tom esitteli kyseenalaisen keinon kaverilomien suunnittelemiseen – "Forbesin lista" sai somen suunniltaan

Pikkuisen lisää sukanvarteen? Tässä helpot rahansäästökikat 0:45
Yritätkö säästää rahaa? Videolla kerrotaan helppoja vinkkejä, joilla saat pikkuisen lisää sukanvarteen.

Amerikkalainen mies kertoi somessa, että hänen kaveriporukkansa suunnittelee yhteisiä reissuja palkkataulukon avulla. Ystävien listaaminen tulojen perusteella sai monet suunniltaan.

Lomalle lähtö isolla kaveriporukalla on toisinaan sellaista Tetristä aikataulujen kanssa, että Excel-taulukko tuntuu tarpeelliselta. Mutta miltä kuulostaisi ajatus kaveriloman suunnittelemisesta vuositulojen perusteella?

Sijoittajaksi itseään tituleeraava Tom Cruz on joutunut somemyrskyn silmään tekemänsä "Forbesin listan" vuoksi. Talouslehti Forbes laatii vuosittain luettelon maailman rikkaimmista ihmisistä. Tom kaveriporukoineen puolestaan pisti toisensa varakkuusjärjestykseen.

Syy? Lomamatkojen suunnitteleminen.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Lista rikkaimmista ja köyhimmistä kavereista

TikTok-videollaan Tom kertoi, että muun muassa vuositulot, palkalliset lomapäivät, lomabudjetin sekä parisuhdestatuksen huomioon ottava listaus on "uskomattoman kätevä" matkojen suunnitellussa.

Listan ansiosta köyhempien kavereiden mieltä ei tarvitse pahoittaa, jos haluaa lähteä kalliimmalle reissulle varakkaampien kavereiden kanssa, Tom perustelee myöhemmin julkaisemallaan videolla.

Monien leuat loksauttanut video nimittäin poistettiin syystä tai toisesta TikTokista. Se kuitenkin jatkoi elämistään Twitterin puolella erään amerikkalaismiehen jakamana. Twitterissä Tomin "Forbesin lista" on kerännyt muutamassa päivässä 3,5 miljoonaa katselukertaa ja liudan kritiikkiä.

Tom kommentoi Insider-sivustolle, että klippi poistettiin palvelusta. TikTokista puolestaan viestittiin, ettei se ole poistanut videota. Video löytyy edelleen Tomin Instagram-sivuilta.

Myöhemmin Tom kertoi somessa, että hänellä on myös lista kymmenestä vähiten tienaavasta kaveristaan. Hän on sanonut, ettei oikeasti välitä ystäviensä tulotasosta. Palkkataulukot ovat miehen mukaan yksinkertaisesti lomien suunnittelua varten.

Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Luokkajärjestelmä ystäväporukassa?

Sosiaalisessa mediassa Tomia on soimattu ystävien listaamisesta varakkuusjärjestykseen. Mies itse pitää luetteloa käytännöllisenä ja innostavana, mutta kriitikoiden mukaan kyse on luokkaerottelusta. Tomin sanotaan menettäneen kosketuksen elämään, ja listaa pidetään huonona vitsinä.

– Kuvittele, että loisit luokkajärjestelmän ystäväporukkaasi, eräs kommentoija twiittaa.

Surkuhupaisana on pidetty etenkin sitä, että 5 miljoonan dollarin vuositulojen rinnalla 107 000 dollaria vuodessa tienaavaa miestä kutsutaan listassa "Broke Bobbyksi" – vapaasti suomennettuna Matiksi Kukkarossa. Määrä on enemmän kuin keskiverto amerikkalaismies tienaa vuodessa, mutta Tomin "Forbesin listalla" tuloilla yltää vain häntäpäähän.

Kysymyksiä on herättänyt sekin, eikö miljoonia tienaava voi auttaa köyhempiä tovereitaan matkakustannuksissa, jos jälkimmäisillä ei ole esimerkiksi varaa yksityiskoneella lentämiseen.

Tom ei kommentoinut Insiderille kohtaamaansa kritiikkiä. Hän kieltäytyi haastattelusta kiireisin vedoten.

Paljonko rahaa ihmisellä tulee olla, että hän on rikas? 2:50
Paljonko rahaa ihmisellä tulee olla, että hän on rikas? Katso, mitä mielipiteitä vastaajilla on rikkaudesta.

Lue myös:

    Uusimmat