Ökyautopomolta makaaberi lohkaisu koronakuolemien yhteydestä myyntiennätykseen: "Auttoi melko massiivisesti"

Vaikka pandemia riepottelee maailmaa pian kolmatta vuotta, on sentään luksusvalmistajilla aihetta juhlaan. Maailman superrikkaat nimittäin eivät ole lopettaneet ökyautojensa ostamista. Rolls-Roycen toimitusjohtajan mukaan etenkin koronakuolemat ovat olleet myynnille merkittävä vauhdittaja välillisesti.

Kun koronapandemia löi vasta alkutahtejaan keväällä 2020, romahti uusien autojen myynnin maailmanlaajuisesti. Elpyminen oli kuitenkin nopeaa, ja monet valmistajat ovat sittemmin raportoineet parhaimmista myynneistä vuosikausiin tai peräti koskaan.

Yksi kaikki aiemmat myyntiennätyksensä rikkoneista valmistajista oli brittiläinen luksusautomerkki Rolls-Royce, joka toimitti asiakkailleen viime vuonna yhteensä 5 586 autoa. Kasvua ensimmäisestä pandemiavuodesta tuli huimat 49 prosenttia.

Kysyntää on ollut erityisesti täysin uudelle Ghostille sekä Cullinan-katumaasturille.

Elät vain kerran

Rolls-Roycen toimitusjohtaja Torsten Müller-Otvös kertoi The Driven siteeraamalle Financial Timesille, mikä vauhditti yhtiön niin hyvään myyntiin.

– Varsin monet todistivat yhteisöissään, kuinka ihmiset kuolivat covidiin, mikä sai heidät ajattelemaan elämän lyhyyttä ja sitä, miten on parempi elää nyt kuin lykätä sitä myöhempään ajankohtaan. Myös se auttoi [Rolls-Roycen myyntiä] melko massiivisesti, Müller-Otvös sanoi.

Rolls-Roycen lisäksi muun muassa Porsche, Lamborghini ja BMW ovat kertoneet myyneensä viime vuonna enemmän autoja kuin koskaan.

Luksusauton uusi määritelmä: Tässä on seuraava Rolls-Royce Ghost 6:39
KATSO MYÖS: Tältä näyttää täysin uusiksi laitettu Rolls-Royce Ghost.

Lähde: The Drive

Lue myös:

    Uusimmat