Tämä katumaasturi viedään nyt käsistä – eikä yksikään ostaja ole tyytynyt karvalakkimalliin

Cullinan on katumaastureiden Rolls-Royce 15:37
Cullinan on katumaastureiden Rolls-Royce.

Rolls-Roycen ensimmäistä katumaasturia vilauteltiin jo vuonna 2013. Vuonna 2015 projektin kerrottiin olevan täydessä vauhdissa ja viime toukokuussa auto esiteltiin koko maailmalle. Ja kiinnostus on ollut huimaa.

Rolls-Roycen historian ensimmäinen katumaasturimalli Cullinan on kiinnostanut tasapuolisesti sekä merkin nykyisiä että uusia asiakkaita. Valmistajan mukaan uusissa asiakkaissa ovat korostuneet nuoret ja naiset.

Cullinan on myös osoittautunut odotetun suosituksi, sillä toimitusajat ovat venähtäneet pitkiksi. Tuotantopaikat ovat täynnä heinäkuuhun asti, joten jos autonsa tilaa nyt, saa sitä odottaa varsin pitkään.

Yksi syy pitkiin toimitusaikoihin lienee siinä, että yksikään Cullinanin ostaneista ei ole tyytynyt niin sanottuun karvalakkimalliin, vaan jokainen asiakas on halunnut autoon vähintään lisävarusteita, joita perusmallista ei löydy.

Cullinanilla on ollut Rolls-Roycelle myös työllistävä vaikutus, sillä perinteikäs brittivalmistaja on joutunut palkkaamaan Goodwoodin-tehtaalleen parisataa työntekijää lisää. Nyt Goodwoodissa puurtaa 2 000 työntekijää.

Pohjois-Amerikan Rolls-Roycen johtaja Martin Fritsches näkee Cullinanin vahvuutena sen ympärivuotisen käytön. Auto ei nimittäin säikähdä huonokuntoistakaan mökkitietä.

Fritsches ei ole yllättynyt myöskään siitä, että kaikki asiakkaat ovat päätyneet heille räätälöityyn autoon hinnat alkaen -mallin sijaan. Se nyt ei ole Rolls-Roycen maailmassa muutenkaan ennenkuulumaton asia, mutta erityisesti Cullinanin kohdalla se on ollut jopa toivottua.

– Olemme panostaneet autojen yksilöintimahdollisuuksiin kovasti ja tässä on lopputulos.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja