Mainos

OKOn omistus Pohjolasta jäi alle 90 prosentin

OKO:n omistusosuus Pohjolasta nousee lunastustarjouksen jälkeen 89,87 prosenttiin.

Osuuspankkien keskuspankin OKO:n omistus Pohjolasta jäi hivenen alle 90 prosenttiin. OKO ei jatka lunastustarjousta, mutta saattaa vielä ostaa Pohjolaa pörssistä.

OKO:n viime viikolla päättyneen lunastustarjouksen on tänään hyväksynyt julkistettujen tietojen mukaan 4,41 prosenttia Pohjolan omistajista. OKO:n omistusosuus Pohjolasta nousi 89,87 prosenttiin.

Mikäli ennakkotulos vastaa lopullista omistusta, ei OKO saa lunastusoikeutta Pohjolan jäljellä oleviin osakkeisiin. Lunastusmenettely ei vielä ole täysin poissuljettu, sillä 90 prosentin rajan ylittyminen jäi vain noin 200 000 osakkeen päähän.

- Ostamme Pohjolan osakkeita pörssistä lunastustarjouksen mukaiseen 13,35 euroon hintaan, jos osakkeita tulee tarjolle, sanoo pankinjohtaja Markku Koponen OKO:sta.

OKO myös jatkaa Pohjolan toimintojen ja rakenteen järjestelyjä. Pohjolan ylimääräinen yhtiökokous on kutsuttu koolle tammikuun 19. päiväksi.

Yhtiökokouksen esityslistalla on muiden muassa OKO:n ehdotus valtuuttaa yhtiön hallitus myymään Pohjolan liiketoiminta mukaan lukien liiketoimintaa harjoittavat tytäryhtiöt joko kokonaan tai osin.

- Onpa meillä täysi omistus tai ei, on vaihtoehtona yhtymän purkaminen. Ensin kaikki Pohjola-yhtymän liiketoiminta myytäisiin ja jäljellä jäävä omaisuus jaettaisiin kaikkien osakkaiden kesken. Se olisi kaikille osakkeenomistajille tasapuolinen, Koponen jatkoi.

Pienosakkaat uskovat lunastusmenettelyyn

OKO:n Pohjolasta tarjoamaa hintaa arvostelleet pienosakkaat eivät hätkähtäneet tämänpäiväisiä tietoja. Kotimaisten ja ulkomaisten sijoittajien joukko uskoo yhä, että loppuosakkeiden hinta tullaan katsomaan lunastusmenettelyssä.

- OKO tulee ostamaan lisää osakkeita pörssistä. Minun arvioni on, että on vain päivien tai viikkojen kysymys, kun OKO pääsee yli 90 prosentin omistusosuuteen, ryhmän puhemies Juha Mikkonen sanoo.

Seitsemän sijoittajan ryhmällä on jäljellä 5,17 prosentin omistusosuus Pohjolasta.

- Meillä ei ole aikomusta myydä osakkeita OKO:lle pörssissä. Olisi kuitenkin aika outoa, jos OKO jäisi vain 200 000 osakkeen päähän, Mikkonen korostaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.