Mainos

Oinonen koventaisi median vastuuta

Julkinen kohu eduskunnassa tapahtuneesta seksuaalisesta häirinnästä on poikinut myös kirjallisen kyselyn hallitukselle. Kansanedustaja Lauri Oinonen (kesk.) peräänkuulutti siinä hallitukselta toimia, joilla "mediat saatetaan vastuuseen yksityisiin ihmisiin kohdistuvista vahingonteoista ja niiden taloudellisista korvauksista".

Oinonen on yksi niistä seitsemästä mieskansanedustajasta, jotka mainittiin nimeltä Helsingin Sanomien taannoisessa eduskunnan seksuaalista häirintää käsitelleessä jutussa. Hän myös viittaa kyselyssään tähän "herjausartikkeliin".

Oinonen arvostelee yleisemminkin median toimintaa: Toimittajilta puuttuu liian paljon sekä moraalista että tosiasiallista vastuuta tekemisistään. Hän myös paheksuu sitä, että mediat maksavat perättömistäkin vinkeistä palkkioita, kunhan kohde vain on tunnettu.

Kyselynsä perusteluissa Oinonen kirjoittaa lisäksi, että "on myös tapauksia, joissa kunniallisia kansalaisia kiristetään sillä, että jos maksaa tietyn summan rahaa, niin ei tule kohujuttua".

Oinonen ei tänään lähtenyt yksilöimään, millaisia tapauksia hänellä on tiedossaan.

- Sen verran niitä on, että en ole tyhjästä kysynyt, Oinonen vastasi suostumatta tarkentamaan asiaa yhtään.

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) toteaa Oinoselle antamassaan vastauksessa, että hallituksen mielestä nykyiset lait ovat riittäviä saattamaan mediat vastuuseen yksityisiin ihmisiin kohdistuvista loukkauksista. Brax myös huomauttaa, ettei hallituksen vastauksessa oteta kantaa yksittäisiin tapauksiin.

Oinosen tietoa rahan vaatimisesta jutun pois jättämiseksi Brax kommentoi niin, että sellainen toiminta on rangaistava kiristämisenä.

Hyvää lehtimiestapaa valvova Julkisen sanan neuvosto käsittelee Helsingin Sanomien jutusta tehtyjä kanteluita ensi keskiviikkona. Siltä ratkaisua on pyytänyt viisi jutussa nimeltä mainittua edustajaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.