Mainos

Öinen ammuskelu paljasti – pariskunnalta takavarikoitiin valtava asearsenaali

Päijät-Hämeen poliisi tutkii laajaa huume- ja asejuttua, jonka jäljille päästiin öisen ammuskelun kautta.

Hämeen hätäkeskus sai toukokuussa ilmoituksen, jonka mukaan Hämeenkoskella taajaman ulkopuolella ammutaan mahdollisesti sarjatuliaseella. Poliisi teki alueella etsinnän omakotitaloon, josta takavarikoitiin huumausaineita, aseita, dopingaineita sekä varastettuja koruja.

Tapaukseen liittyen poliisi otti kiinni kaksi lahtelaista, 38-vuotiaan miehen ja 39-vuotiaan naisen. Esitutkinnassa pariskuntaan liitettiin myös kaksi Lahdessa sijaitsevaa varastoa, joista takavarikoitiin lisää huumeita ja aseita.

Kaikkiaan pariskunnan hallusta takavarikoitiin 47 toimintakuntoista asetta, joista 18 oli sarjatuliaseita. Kahdeksan näistä aseista oli ilmoitettu varastetuksi.

Takavarikoiduista aseista 19 luokitellaan erityisen vaarallisiksi ampuma-aseiksi. Patruunoita takavarikoitiin noin 9 000.

Lisäksi takavarikoitiin noin 2,5 kiloa amfetamiinia, noin 90 grammaa kokaiinia, 230 tablettia ekstaasia ja noin 100 grammaa kannabistuotteita. Erilaisia dopingaineita takavarikoitiin yhteensä noin 1 000 ampullia ja 5 000 tablettia.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi pariskunnan 14. toukokuuta todennäköisin syin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta epäiltynä. Mies on edelleen vangittuna, mutta nainen on esitutkinnan aikana vapautettu. Molemmilla on aiempia rikostuomioita.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.