Mainos

Oikeusoppineet SK:lle: Levin hissijupakka pitäisi tutkia

Suomen Kuvalehden haastattelemat oikeusoppineet katsovat, että yleinen etu vaatisi Levin hissiyhtiöön liittyvän tutkinnan avaamista valtakunnansyyttäjän toimesta.

Levi Ski Resortin hissihankinnasta käynnistyneen jupakassa enemmistöomistaja Kittilän kunnanjohtaja teki joulukuussa poliisille tutkintapyynnön, jonka kunnanhallitus peruutti.

Suomen Kuvalehden haastattelemat rikos- ja prosessioikeuden professorit ovat sitä mieltä, että juttu on syytä tutkia sen selvittämiseksi, onko Kittilän kunnanhallitus tutkintapyynnön peruessaan syyllistynyt harkintavallan tahalliseen väärinkäyttämiseen eli virkarikokseen.

Hissiyhtiön enemmistöomistaja on Kittilän kunta ja suurin vähemmistöosakas Levin Matkailukeskus, jonka puolestaan omistaa ammattiliitto Pro. 

Näin hissikiista on edennyt

Marraskuu 2013

Levi Ski Resortin hallitus erottaa toimitusjohtaja Jouni Palosaaren ja siirtää tämän projektitehtäviin.

Joulukuu 2013

Kittilän kunnanjohtaja on mukana tekemässä Palosaaresta tutkintapyyntöä poliisille. Kittilän kunnanhallitus peruuttaa tutkintapyynnön kunnan osalta. Hissiyhtiön osalta tutkintapyyntö jää voimaan.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä petoksen yrityksenä tai luottamusaseman väärinkäytöksenä sekä lahjuksen ottamisena elinkeinotoiminnassa.

Maaliskuu 2014

Hissiyhtiön hallitus tekee lisätutkintapyynnön Palosaaresta liittyen erityistilintarkastuksessa ilmenneisiin epäselvyyksiin hankinnoissa.

Hissiyhtiön yhtiökokouksessa uuteen hallitukseen ei valita yhtään Levin Matkailukeskuksen edustajaa. Uusi hallitus palauttaa Jouni Palosaaren toimitusjohtajaksi ja peruuttaa yhtiön nimissä tehdyn tutkintapyynnön ja rangaistusvaatimuksen.

Huhtikuu 2014

Hissiyhtiön uusi hallitus toteaa, ettei erityistilintarkastuksessa ole ilmennyt laiminlyöntejä.

Poliisi esittää tutkinnan lopettamista. Syyttäjä tekee päätöksen tutkinnan lopettamisesta. Suuri joukko Kittilän kunnanvaltuutettuja esittää tilapäisen valiokunnan perustamista liittyen kunnanjohtajan erottamiseen tai muihin tehtäviin sijoittamiseen luottamuspulan vuoksi.

Toukokuu 2014

Kittilän kunnanhallitus esittää äänestyksen jälkeen, että kunnanvaltuusto perustaisi ylimääräisen valiokunnan selvittämään kunnanjohtajan erottamista, valtuusto tekee päätöksen selvällä enemmistöllä.

Levin Matkailukeskus vaatii Levi Ski Resortin ylimääräistä yhtiökokousta ja selvitystä hissihankinnasta. 

Hissihankinnasta alkoi vaiherikas jupakka

MTV Uutiset on kertonut Levin hissikiistan käänteistä useita kertoja.

Hissihankinnasta käynnistynyt jupakka on jatkunut nyt puoli vuotta ja käänteitä on riittänyt. Kittilän kunnanjohtaja saatetaan erottaa ja Levin hissiyhtiössä valta on vaihtunut.

Viime vuoden lopulla toimitusjohtajan paikalta syrjäytetty Jouni Palosaari on palautettu tehtäväänsä sen jälkeen kun Kittilän kunta maaliskuussa syrjäytti suurimman vähemmistöomistajan hissiyhtiön hallituksesta.

Tutkintapyyntö koskien hissihankintaa on peruutettu ja viranomaisten toimesta lopetettu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.