Mainos

Oikeusministeri pelkää perusoikeuksien puolesta

Oikeusministeri Kari Häkämies (kok.) epäilee, että eräiden pienryhmien toiminta voi johtaa perusoikeuksien rajoittamiseen. -Jos yhteiskunnassa esiintyvät liikkeet eivät halua noudattaa voimassa olevaa lainsäädäntöä, seuraa sellainen kammottavuus, että lainsäätäjä joutuu rajoittamaan perusoikeuksiin kuuluvia asioita pienen vähemmistön takia, Häkämies toteaa tänään Kalevassa.

Eduskunnassa on parhaillaan valmistumassa uusi kokoontumislaki, ja Häkämiehen mukaan vaatimuksia perusoikeuksien rajaamiseksi on esitetty. Oikeusministeri ei kuitenkaan osaa sanoa, miten vaatimukset tulevat uuteen lakiin vaikuttamaan.
-Se on ratkaistava. Minun mielestäni pitää olla niin, ettei toinen perusoikeus saa sortaa toista.

Häkämiehen mukaan vastakkain voivat joutua esimerkiksi mielenosoituksenvapaus ja toisaalta oikeus harjoittaa elinkeinoa. Silloin joudutaan pohtimaan, pitäisikö oikeutta mielipiteenilmaisuun rajata niin, ettei elinkeinon harjoittamista päästä estämään.

Andersson oudoksuu Häkämiehen perusoikeuslausuntoa

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kulttuuriministeri Claes Andersson oudoksuu oikeusministeri Kari Häkämiehen lausuntoa. Andersson toteaa julkisuuteen antamassaan tiedotteessa, että nuorten käsirysy poliisin kanssa viime viikonloppuna Tampereella ei voi olla tekosyy lähteä rajoittamaan kansalaisten perustuslaillisia oikeuksia. Anderssonin mielestä Tampereen tapaus on selvitettävä kaikessa rauhassa ja puolueettomasti. Hän pitää vaarallisena esityksiä, jotka saattavat katkaista keskusteluyhteyden nuorten aktivistien ja muun yhteiskunnan välillä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.