Mainos

Oikeuskanslerilla ei vielä kantaa ydinvoiman käsittelytapaan

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka ei ota vielä kantaa siihen, miten valtioneuvostossa on toimittava huomenna ydinvoimalalupien käsittelyn yhteydessä.

MTV Uutiset kertoi aiemmin tänään, että valtioneuvosto ei pysty huomenna päättämään Teollisuuden Voiman (TVO) ydinvoimaluvan jatkon kohtalosta. SDP on ottamassa TVO:n lupapäätöksen pöydälle, mikä tarkoittaa, että päätöstä asiasta ei huomenna tule.

Jonkka sanoo STT:lle, ettei lähde spekuloimaan julkisuudessa pöydälle jättämisen vaikutusta Fennovoiman luvasta tehtävään päätökseen.  

- Jos tuollainen tilanne tulee tai ministeri etukäteen kysyy, annan heille vastauksen ja he saavat ilmoittaa sen tiedotusvälineille, Jonkka sanoo.  

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne ei aio tänään kommentoida asiaa. Hän kommentoi asiaa vasta huomenna valtioneuvoston kokouksen jälkeen, kerrotaan esikunnasta.

Lainsäädäntöneuvos Sanna Helopuro valtioneuvoston kansliasta kertoo, että ministeri voi pyytää valtioneuvostoon tulevan asian pöydälle kerran tutustuakseen asiakirjoihin. Seuraavalla kerralla joku toinen ministeri voi tehdä samoin. Kolmannella kerralla asiassa on tehtävä päätös, ellei joku ministeri ole ollut poissa aiemmista istunnoista ja halua siksi vielä perehtyä asiaan.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.