Mainos

Oikeuskansleri: Vanhasen selvitys RAY:n rahanjaosta salainen

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) on vastannut oikeuskanslerille Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) avustuksia koskevaan selvityspyyntöön, mutta oikeuskansleri pitää vastausta salaisena julkisuuslakiin vedoten.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka lähetti kuukausi sitten Vanhaselle selvityspyynnön valtioneuvostossa 2006 jaetuista RAY:n avustuksista. Kyse on siitä, oliko Vanhanen jäävi päättäessään RAY:n tuesta Nuorisosäätiölle, kun sai samana vuonna säätiöltä vaalitukea.

Julkisuuslain perusteella kyseessä olevat asiakirjat ovat ennen asian ratkaisua salaisia, jos niiden julkistaminen voi vaikeuttaa asian selvittämistä tai aiheuttaa asianosaisille suhteetonta kärsimystä.

Vanhaselle huomautus vai esitutkinnan aloittaminen

Oikeuskansleri päättää Vanhasen vastauksen perusteella, kuinka asiassa edetään. Vanhanen on aiemmin todennut, ettei vaalituki tee ministeriä automaattisesti jääviksi käsittelemään tuen antajan asioita.

Vanhanen voi saada oikeuskanslerilta huomautuksen, jos hänen katsotaan toimineen asiassa esteellisenä. Mahdollisesta esitutkinnasta oikeuskansleri tekisi aloitteen eduskunnan perustuslakivaliokunnalle.

Myös keskusrikospoliisi on selvittänyt Vanhasen asemaa RAY:n avustusten jaossa. Vanhasta ei toistaiseksi epäillä rikoksesta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.