Oikeus tuomitsi miehen Helvetin enkeleihin liittyvistä aserikoksista – hallusta löytyi muun muassa rynnäkkökivääri

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut nelikymppisen miehen useista rikoksista, joista osa oli oikeuden mukaan tehty osana Helvetin enkeleiden toimintaa.

Käräjäoikeuden tänään tiistaina antaman tuomion mukaan mies syyllistyi törkeään ampuma-aserikokseen ja perusmuotoiseen ampuma-aserikokseen. Oikeus katsoi, että teot oli tehty osana Hells Angels MC:n toimintaa. Rikokset ajoittuivat vuosille 2020–2021.

Miehen hallusta löytyivät Helvetin enkelien liivit, mitä oikeus piti muun muassa näyttönä siitä, että hän oli kerhon jäsen. Poliisi ja useat suomalaiset tuomioistuimet ovat arvioineet Helvetin enkelit järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi.

Hallussa Kalashnikov

Mies myönsi osan syytteistä mutta kiisti, että yksikään teko olisi tehty osana Helvetin enkeleitä.

Tuomio törkeästä ampuma-aserikoksesta oli seurausta siitä, että poliisi takavarikoi kahdesta osoitteesta eri puolilta Lahtea useita aseita ja patruunoita. Aseiden joukossa oli useita haulikoita sekä muun muassa Kalashnikov-rynnäkkökivääri ja konepistooli, jotka oikeus arvioi erittäin vaarallisiksi.

Mies tuomittiin myös törkeästä huumausainerikoksesta, koska oikeus katsoi miehen kasvattaneen kannabista Luumäellä Etelä-Karjalassa sijaitsevalla kiinteistöllä. Kannabiksen kasvattaminen ei kuitenkaan tuomion mukaan liittynyt Helvetin enkeleihin. Oikeudelle mies sanoi kasvattaneensa kannabista omaan käyttöönsä.

Käräjäoikeus tuomitsi Terho Johannes Varjon, 40, kahdeksi vuodeksi ja 2,5 kuukaudeksi vankeuteen kaikkiaan seitsemästä eri rikoksesta.

Lisäksi oikeus tuomitsi toisen miehen perusmuotoisesta ampuma-aserikoksesta 2,5 kuukauden vankeuteen. Oikeus katsoi teon tehdyn osana Helvetin enkelien toimintaa. Hän kiisti syytteen oikeudessa.

Lue myös:

    Uusimmat