Mies ampui kohti miehiä rynnäkkökiväärillä Helvetin enkelien kerhotilan pihalla Kotkassa – tuomio tuli

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut miehen vankeuteen ampumisesta Helvetin enkelien kerhotilan luona Kotkassa keväällä 2020. 

Tapahtumat saivat alkunsa, kun kaksi miestä ajoi huhtikuisena yönä Kotkan Saksalassa sijaitsevan kerhotilan luo. Matkassaan heillä oli käräjäoikeuden mukaan ainakin 9 mm pistooli ja valorakettipistooli.

Valvontakameroista näkyy, kuinka autoa ajanut mies ampui kerran ilmaan, minkä jälkeen toinen miehistä laukaisi valoraketin. Tällöin rakennuksesta tuli ulos mies, joka ampui rynnäkkökiväärillä ainakin kaksi laukausta autoa kohti. Autoa ajanut mies ampui auton ikkunasta useita laukauksia, minkä jälkeen miehet ajoivat pois paikalta.

Syyttäjä vaati kaikille kolmelle miehelle tuomiota tapon yrityksestä. Syytetyt kiistivät syytteen.

Autoa ajanut mies kiisti edes olleensa paikalla. Kyydissä ollut mies sanoi, että hänen seurassaan ollut henkilö oli ampunut taloa kohti vasta sen jälkeen, kun pihalta oli ammuttu autoa kohti. Kolmas mies sanoi, ettei ollut se henkilö, joka tuli ulos talosta ase kädessä.

Autossa olleita etsittiin viikko

Käräjäoikeus hylkäsi autossa olleiden miesten syytteen ja katsoi heidän sen sijaan syyllistyneen törkeään kotirauhan rikkomiseen.

Oikeuden mukaan miehet ajoivat kerhotilan luo tarkoituksenaan ainakin herättää huomiota ja haastaa talossa olijoita jonkinlaiseen yhteenottoon. Miesten motiivi jäi oikeuden mukaan epäselväksi, mutta syyttäjät pitivät mahdollisena, että taustalla oli aiempia erimielisyyksiä valoraketin ampuneen miehen ja Helvetin enkelien välillä.

Oikeuden mukaan autosta ampunut mies vastasi kolmannen miehen ampumiin laukauksiin. Suurin osa laukauksista osui talon seinään, ja oikeus katsoi, ettei niiden osuminen kolmanteen mieheen ollut varsin todennäköistä.

Kolmas mies sen sijaan syyllistyi oikeuden mukaan kahteen tapon yritykseen. Oikeus katsoi johtuneen vain sattumanvaraisista seikoista, ettei kumpikaan autossa olleista miehistä kuollut tai haavoittunut. Näin ollen se tuomitsi Samu Otto Fabian Ilvosen, 29, neljän vuoden vankeuteen.

Autoa ajanut 48-vuotias mies sai törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta kymmenen kuukauden ehdottoman tuomion. Kyydissä ollut 29-vuotias mies tuomittiin törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja muista lievemmistä rikoksista vajaan viiden kuukauden ehdolliseen.

Käräjäoikeus antoi tuomionsa eilen.

Tapaus sai aikanaan paljon huomiota, koska autossa ollutta kaksikkoa etsittiin viikon verran ennen kuin heidät saatiin kiinni. Poliisi etsi miehiä useista eri kohteista, kunnes etsinnät Pyhtäällä johtivat ensin piiritystilanteeseen ja sen jälkeen miesten pakenemiseen. Pakenemisesta alkoi useita tunteja kestänyt laaja poliisioperaatio. Miehet otettiin lopulta kiinni Kotkan Juurikorvessa.

Lue myös:

    Uusimmat