Naamioitunut Helvetin enkeleiden mies tunkeutui lapsiperheen kotiin – kiristi uhria ase mukanaan

Perheenisä kertoi asioista oikeudessa eri tavoin kuin poliisille. Oikeuden mukaan syynä oli pelko, ja se pohjasi tuomionsa miehen aiemmin kertomaan.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut Helvetin enkeleiden kokelasjäsenen vankeuteen muun muassa törkeästä kiristyksestä. Oikeuden mukaan mies tunkeutui kiristyksen uhrin kotiin aseen kanssa, kun uhrin puoliso ja lapset olivat paikalla.

Tapahtumaketju sai alkunsa, kun perheenisä osti toiselta mieheltä auton, jonka kauppahinnasta hän jäi velkaa 3 000 euroa. Oikeuden mukaan syytetty vaati uhria maksamaan velan kasvattamalla hamppukasveja asunnossaan. Syytetty toi kasvit uhrille, mutta ne kuolivat, jonka jälkeen syytetty ryhtyi vaatimaan uhrilta 10 000 euron velkaa, tuomiossa kerrotaan.

Murto perheen kotiin Kärkölässä tapahtui heinäkuussa 2021. Oikeuden mukaan syytetty ja toinen, tuntemattomaksi jäänyt mies tunkeutuivat perheen kotiin naamioituneina ja varustautuneina pistoolimallisilla ampuma-aseilla.

Miehet eivät löytäneet perheenisää. Vaatimusten ja uhkausten takia pariskunta kävi oikeuden mukaan myöhemmin maksamassa vaaditut 10 000 euroa.

Peri myös 50 000 euron "velkaa"

Perheenisä kertoi tapahtumista osin eri tavoin esitutkinnassa ja oikeudessa. Oikeuden mukaan miehen tarinan muuttumiseen oikeudessa oli mitä ilmeisimmin syynä pelko, minkä vuoksi se piti miehen esitutkinnassa kertomaa luotettavampana.

Syytetty tuomittiin myös törkeän kiristyksen yrityksestä, jossa oli eri uhrit. Oikeuden mukaan syytetty vaati kahta miestä maksamaan 50 000 euroa korvaukseksi tekaistusta velasta ja tehosti vaatimustaan tappouhkauksilla.

Kai Juhani Takamaa, 42, tuomittiin törkeästä kiristyksestä, törkeän kiristyksen yrityksestä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta, ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen. Rangaistuksessa huomioitiin Takamaalle vuosina 2021 ja 2022 langetetut tuomiot.

Takamaa on ollut prospect- eli kokelasjäsen Hells Angels Carelia -moottoripyöräkerhossa. Se on rikollisryhmä Helvetin enkeleiden paikallisosasto.

Lue myös:

    Uusimmat