Mainos

Oikeus: Poliisiputkan patjasta ei saa tehdä makuupussia

Vantaan käräjäoikeus langetti 10 päiväsakkoa poliisin putkassa patjan sisään ryömineelle miehelle. Oikeudessa mies selitti syyksi sen, että poliisivankilassa oli kylmä.

Tapaus sattui toukokuussa 2013 Vantaan poliisitalossa. 46-vuotias oli otettu kiinni ja laitettu yöksi poliisin säilytystilaan. Yön aikana mies repi patjan päällisen toisesta päästä auki ja meni sisään nukkumaan kuin makuupussiin.

Syyttäjä vaati rangaistusta lievästä vahingonteosta.

46-vuotias myönsi teon, mutta vetosi pakkotilaan ja anteeksiannettavuuteen. Mies kertoi, että hänellä oli yllään vain ohut paita ja yöllä putkassa oli kylmä.

"Hätä ei lue lakia"

Pakkotila on oikeudellinen termi sellaisille olosuhteille, jotka oikeuttavat rikolliseen tekoon suuremman edun varjelemiseksi. Esimerkiksi haaksirikkoutunut veneilijä voi vedota pakkotilaan, jos hän on murtautunut kesämökkiin estääkseen paleltumisensa.

Yöllä mies oli yrittänyt viittoa vartijoille, että hän tarvitsee peiton. Vartijat eivät ymmärtäneet vastajaa, koska heillä ei ollut yhteistä kieltä.

46-vuotias kertoi saavansa hengenahdistusta kylmästä. Tämän takia hänen oli pakko repiä patjan pääty auki, jotta pääsi lämmittelemään sisään.

"Putkassa ei kylmety"

Oikeus ei kuitenkaan pitänyt 46-vuotiaan tilannetta pakkotilana, koska poliisin putkat eivät ole niin kylmiä että niissä olisi vaaraa kylmettymiseen. 46-vuotiaalla ei ollut hengenvaaraa valvotuissa tiloissa.

Oikeus tuomitsi 46-vuotiaan maksamaan 10 päiväsakkoa eli tässä tapauksessa 60 euroa.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos vaati rikkoutuneesta patjasta 105 euron korvausta, mutta oikeus katsoi uuden patjan hinnaksi 60 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.