Oikeus: Katiskalla tehtiin lähes kahden miljoonan tili, vaikka syyttäjän mukaan summa oli kolminkertainen – raha liikkui niin virtuaalisesti kuin autoihin jätetyissä kuorissa

6:00
Rikostoimittaja Pekka Lehtinen perkasi käräjätuomiota tuoreeltaan MTV Uutiset Liven lähetyksessä.

Helsingin käräjäoikeuden tuomitsema rikoshyöty jäi kauaksi syyttäjän ajamasta kuuden miljoonan euron summasta. Rikostoimittaja Pekka Lehtinen avasi asiaa MTV Uutiset Liven lähetyksessä.

Liki 50 ihmistä on saanut yhteensä 197 vuoden vankeustuomiot niin sanotussa Katiska-huumevyyhdissä. Vuosimäärä on suurin huumejutuissa Suomessa koskaan langetettu. 

Oikeus piti jutun päätekijöinä Niko Ranta-ahoa ja Janne Tranbergia.

– Rahaa siirrettiin virtuaalivaluutan avulla syytettyjen välillä sekä muun muassa jättämällä rahakuoria tyhjään ajoneuvoon, kertoo MTV Uutisten rikostoimittaja Pekka Lehtinen.

Juttu jatkuu linkkien jälkeen.

Oikeus päätyi 1,7 miljoonaan euroon

Huumekaupalla saadun rikoshyödyn Helsingin käräjäoikeus arvioi torstaina antamassaan tuomiossa huomattavasti alemmaksi kuin poliisi ja syyttäjä.

Vakuustakavarikossa oli alun perin neljä miljoonaa euroa Tranbergilla ja Ranta-aholla yhteisvastuullisesti. Syyttäjän vaatima summa oli jopa yli kuusi miljoonaa euroa.

– Oikeus päätyi kuitenkin rikoshyödyn osalta 1,7 miljoonaan euroon yhteisvastuullisesti – siis Ranta-ahon, Tranbergin ja monen muun vastaajan osalta. Kova summa sekin toki, mutta pienempi kuin tutkinnassa ja syytteen mukaan ajettiin, toteaa rikostoimittaja Pekka Lehtinen.

Katso rikostoimittajan analyysi tuomiosta videolta!


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja