Mainos

Oikeudessa kuullaan Turun puukottajan pysäyttäneitä poliiseja – "Puukkokäsi oli ylhäällä ja hän iski, tilanne oli nopea"

Turun joukkopuukotuksen oikeudenkäynnissä kuullaan tänään muun muassa poliiseja, jotka pysäyttivät joukkopuukottajan etälamauttimella ja ampumalla viime elokuussa.

Esitutkintapöytäkirjan mukaan partio oli saanut tehtäväksi mennä erään itsetuhoisen naisen luo, kun hätäkeskus ilmoitti puukotuksesta Turun Kauppatorilla. Poliisit olivat tällöin vain 3–4 korttelin päässä torilta ja tarttuivat tehtävään.

Joukkopuukottajaa ampunut poliisi kertoo kuulustelukertomuksessa, että partionjohtaja teki U-käännöksen ja käski ottamaan aseen valmiiksi.

Brahenkadun kulmassa poliisi näki puukottajan.

– Näin että tekijällä oli puukkokäsi ylhäällä ja hän iski sen alaspäin naishenkilöä yläselkään tai niskaan. Tilanne oli todella nopea, enkä pysty muistamaan siitä mitään tarkempaa. En ainakaan nähnyt kuin yhden iskun.

Puukottaja poistui poliisin mukaan hetkeksi näkökentästä, kunnes hän sai tämän taas uudestaan näkyviin.

– Tekijä piti vasenta kättään naisen rinnalla ja oikeassa kädessään ollutta puukkoa naisen kaulalla. Tekijä seisoi naisen takana pitäen häntä tiukasti itseään vasten.

Viisi metriä puukottajaan

Poliisi hyppäsi ulos autosta ja kertoo käskyttäneensä puukottajaa. Käskyttämisestä ovat kertoneet myös muut todistajat.

Poliisi sanoo kuulustelukertomuksessa, että oli vain noin viiden metrin päässä ennen tilanteen ratkeamista.

– Siirsin katseeni tekijän kasvoista alaspäin ja tähtäsin tekijää vasempaan reiteen. Muistelen, että tekijällä oli vihertävät housut. Ammuin yhden laukauksen.

Poliisi kuuli myös toisen laukauksen ja ajatteli myös partionjohtajan ampuneen. Hän kuitenkin näki tämän kädessä etälamauttimen.

– Näin partionjohtajan lähtevän juoksemaan tekijää kohti. Minä lähdin myös ja laitoin samalla aseen koteloon. Partionjohtaja oli ensin tekijässä kiinni, minä menin tekijän jalkojen päälle istumaan, ettei hän pääse potkimaan, poliisi kertoo kuulustelukertomuksessa.

Puolustus kiistää terroristisen tarkoituksen

Syytetty Abderrahman Bouanane juoksi Kauppatorilta Puutorille ja vahingoitti kuolettavasti kahta sekä haavoitti kahdeksaa ihmistä.

Syyttäjä vaatii Bouananelle elinkautista vankeutta kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksesta tehdystä murhan yrityksestä. Bouananen puolustus on myöntänyt teot tappoina ja tapon yrityksinä.

Poliisille Bouanane kertoi, että oli mielestään tekemässä torilla terroritekoa. Puolustus on silti oikeudessa kiistänyt, että teot olisi tehty lain tarkoittamalla tavalla terroristisessa tarkoituksessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.