Mainos

Oikeudenkäynti poliiseja vastaan alkoi Göteborgissa

Göteborgissa alkoi tänään oikeudenkäynti, jossa neljää ruotsalaispoliisia syytetään virkavirheestä EU:n huippukokouksen yhteydessä kesäkuussa 2001. Poliisit puolustautuvat sanomalla, että he noudattivat saamiaan ohjeita etsiessään aseistautunutta saksalaista terroristia.

Göteborgin käräjäoikeudessa kuultiin tänään neljää nuorta. He kuuluivat 79 mielenosoittajan joukkoon, joka joutui makaamaan majapaikkanaan olleen Schillerskan lukion märällä asfalttipihalla 40 minuutista puoleentoista tuntiin.

-Luulin, että he ampuisivat minua päähän, jos liikkuisin vähänkään, sanoi yksi asianomistajista.

Nuori mies oli muiden tapaan maannut asfaltilla kasvot maata kohti ja kädet pään takana. Nuori mies ja moni muu pihalla ollut olivat kuulleet poliisien sanovan, että "tuska on kansainvälinen kieli" ja että "teillä oli eilen hauskaa - nyt on meillä".

Poliisien puolustusasianajajat vastustivat sitä, että syyttäjä kuulusteli asianomistajia.

-Saamme kuulla täällä vain toisen puolen psyykkisistä vaurioista. Tasapuolisuuden vuoksi meidän pitäisi kuulla myös poliisien saamista fyysisistä ja psyykkisistä vaurioista, sanoi asianajaja Lief Silbersky.

Oikeudenkäyntiä johtanut Stefan Wikmark selvitti, että syyttäjillä on oikeus kysyä, kuinka asianomistajat kokivat tilanteen.

Kolme syytteen saaneista poliiseista on Göteborgista ja yksi kaupunkiin tuoduista vahvistuksista. Oikeudenkäynti jatkuu huomenna.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.