Mainos

Oikeudenkäynti: 16-vuotias tytär halusi äitinsä kuolevan

Rikoksessa käytetty varsijousi (kuva: poliisi)i

Syyttäjän mukaan 16-vuotias tytär halusi tapattaa äitinsä, koska viha oli niin suuri. 16-vuotias havitteli myös perintörahoja ja lupasi 30 000 euron palkkion tutuilleen.

Helsingin käräjäoikeuden turvasalissa luettiin kovat syytteet tammikuisessa ns. äidin murhan yritysjutussa. 16-vuotias tyttö sai syytteen yllytyksestä murhan yritykseen ja kolme miestä itse murhan yrityksestä. Viidettä henkilöä syytetään vielä avunannosta.

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut äiti vaati juttua salaiseksi, mutta oikeus kieltäytyi vaatimuksesta. Pelkäävä äiti ei itse istu salissa, vaan ilmeisesti on tummennetun lasin takana sivuhuoneessa.

16-vuotias oli luvannut miehille 30 000 euron palkkion, jos nämä surmaisivat 16-vuotiaan äidin. Suunnitelman mukaan äitiä piti ensin ampua varsijousella, sen jälkeen viiltää kurkku auki ja lopuksi antaa vielä ruiskulla myrkyllistä nikotiiniliuosta.

Teko epäonnistui, kun äiti ei taintunutkaan päähän ammutusta varsijousen nuolesta, vaan ryntäsi parvekkeelle huutamaan apua.

Suunnitelma

Syyttäjä Eija Velitskin mukaan äidin murhaa oli suunniteltu parisen viikkoa. Tytär oli mm. antanut avaimensa tekijöille, jotta nämä pääsisivät Länsi-Pasilassa sijaitsevaan asuntoon.Tytär myös kiirehti tekoa.Asunnosta oli piirretty pohjapiirros ja nikotiiniliuos oli valmistettu etukäteen.

Syyttäjän mukaan yhden miehistä piti tunnustaa teko. Hän olisi muka tavannut äidin ravintolassa ja sen jälkeen asiat olisivat menneet pieleen. Mies olisi saanut tästä 10 000 euron palkkion.

16-vuotiaan äitiä ammuttiin varsijousella (kuva: poliisi)

Kolme miestä oli tullut Espoosta Länsi-Pasilaan 16. tammikuuta. Yksi miehistä oli päässyt asuntoon peitetarinan avulla.Mies valehteli, että tytär oli joutunut sairaalaan pudottuaan parvekkeelta.

Kun äiti oli mennyt kylpuhuoneeseen vaihtamaan vaatteita, toinen mies piiloutui makuuhuoneeseen varsijousen kanssa.

Äiti tuli kylpyhuoneesta ja kumartui silittämään koiraa. Syytteen mukaan mies ampui varsijousella noin metrin päästä. Seurauksena oli vertavuotava naarmu.Äiti huusi parvekkeelta apua.

Teko jäi yritykseksi, kun miehet pakenivat paikalta.

Kiistot

Tyttären mukaan kyse ei ollut vakaasti harkitusta teosta. Hän myönsi syyllistyneensä nuorena henkilönä tehtyyn yllytykseen tapon yritykseen.

Varsijousella ampunut kiisti myös suunnitelmallisuuden. Hänen mukaansa tarkoituksena ei ollut ampua takaraivoon.

- Suunnitelmia oli, mutta ei tuon sisältöistä, miehen avustaja sanoi. - Kokonaisuutena arvostellen tekoa ei ole pidettävä törkeänä. Päämieheni myöntää syyllistyneensä tapon yritykseen.

Myös asuntoon peitetarinalla mennyt mies kiisti murhan yrityksen ja myönsi tapon yrityksen.- Suunnitelmat olivat päämäärättömiä ja heppoisia.Teko ei ollut tehty vakaasti harkiten ja hän kiistää suunnitelmallisuuden.

Äitiin oli tarkoitus piikittää nikotiiniä (kuva: poliisi)

Niin kolmas mies kuin myös avunannosta syytetty mies kiistivät suunnitelmallisuuden.

Lisää oikeudenkäynnistä:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.