Mainos

OIE: Ei näyttöä lintuinfluenssan leviämisestä ihmisestä ihmiseen

Maailman terveysjärjestö WHO arveli aikaimmin tänään, että tauti olisi Indonesiassa saattanut tarttua ihmisestä toiseen.

Kansainvälinen eläintautijärjestö OIE on kumonnut tiedot, joiden mukaan lintuinfluenssa olisi tarttunut ihmisestä toiseen Indonesiassa. Järjestön johtajan Bernard Vallatin mukaan "mikään ei viittaa siihen, että virus olisi mutatoitunut tai muuttunut".

WHO tutkii Indonesiassa tapausta, jossa mies kuoli lintuinfluenssaan hoidettuaan poikaansa, joka jo kantoi virusta. Virus ei kuitenkaan näytä tarttuneen nopeasti, vaan tartunta on vaatinut jatkuvaa kontaktia sairaan pojan kanssa.

- Emme ole löytäneet merkkejä taudin leviämisestä koko yhteisön keskuudessa, tai siitä, että tauti tarttuisi ihmisestä toiseen tehokkaasti, WHO totesi tiedotteessaan. Virus voisi aiheuttaa laajan epidemian, jos mutaatio saisi sen tarttumaan jopa ohimenevässä kontaktissa.

OIE:n mukaan taistelu lintuinfluenssaa vastaan on Indonesiassa huonolla tolalla. Maa ei ole onnistunut taudin torjunnassa kuten monet muut Aasian maat, esimerkiksi Vietnam ja Thaimaa.

Yli 120 ihmistä on kuollut lintuinfluenssaan maailmassa sitten vuoden 2003. Eniten kuolleita on Aasiassa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.