Mainos

OIC: USA:n laadittava aikataulu Irakista vetäytymiselleen

Muslimimaat aikovat painostaa Yhdysvaltoja, että se laatii tarkan aikataulun vetäytymiselleen Irakista. Irakin ja Lähi-idän tilanteet ovat pääaiheita tänään alkaneessa muslimimaiden huippukokouksessa Malesiassa. 57-jäseninen Islamilaisten maiden järjestö OIC ei ole ollut koolla yhtä suurella joukolla syyskuun 2001 terrori-iskujen jälkeen.

Avauspuheenvuoroissa Yhdysvaltoja vaadittiin lopettamaan Irakin miehittäminen mahdollisimman nopeasti. Lisäksi USA:n olisi laadittava heti tarkka vetäytymisaikataulu, jota sen olisi myös noudatettava.

Vaatimuksiin vastasivat USA:n nimittämän Irakin väliaikaishallinnon edustajat, jotka ovat mukana kokouksessa. He muistuttivat turvallisuuden palauttamisen ottavan aikansa.

Irakin ulkoministeri Hoshyar Zebari syytti viime päivien pommi-iskuista Bagdadissa terroristeja, jotka haluavat hidastaa Irakin paluuta rauhaan.

OIC:n huippukokous pidetään Malesian uudessa hallintopääkaupungissa Putrajayassa, Kuala Lumpurin eteläpuolella. Turvatoimet ovat tiukat, ja alueella on yli 8000 poliisia ja sotilasta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.