Mainos

Ohjelmistoyhtiö Smartner amerikkalaisomistukseen

Suomalaisen Smartnerin uusi omistaja, kalifornialaisyhtiö Seven pyrkii matkapuhelinten sähköpostiohjelmien ykköseksi.

Kuusi vuotta sitten Helsingissä perustettu Smartner Information Systems päätyi amerikkalaisomistukseen, kun kalifornialainen Seven Networks osti yhtiön. Yhtiöt suunnittelevat pääasiassa matkapuhelimissa käytettäviä sähköpostiohjelmia, mutta myös muita kännykkäohjelmistoja.

- Kaupan motivaationa on mahdollisuus nousta maailman johtavaksi mobiilien sähköpostiohjelmistojen toimittajaksi, Smartnerin toimitusjohtaja Paul Hedman sanoi Sevenin julkistamassa tiedotteessa.

Toistaiseksi alan selvästi suurin toimija on kanadalainen Research In Motion (RIM), jonka BlackBerry-viestintäväline ohjelmistoineen on levinnyt laajalle etenkin Pohjois-Amerikan yritysjohtajien keskuudessa.

Kauppahintaa ei kerrottu julkisuuteen. Talouslehti Financial Timesin mukaan yhtiöiden yhteenlaskettu arvo olisi kuitenkin noin 200 miljoonaa euroa.

Kasvulle on tilaa, sillä asiantuntijoiden mukaan sähköpostin välittäminen matkapuhelinverkoissa on vasta pääsemässä käyntiin.

- Vuoden 2008 loppuun mennessä noin 80 prosenttia sähköpostia käyttävistä ihmisistä lukee sitä matkapuhelintensa kautta, Gartner-tutkimusyhtiön analyytikko Monica Basso vakuutti Financial Timesissa.

"Yhteisvoimin helpompi kasvaa"

Smartnerista tulee Sevenin Euroopan- ja Aasian-yksikkö, ja Hedman nousee yksikön johtoon. Myös muille Smartnerin johtajille on tiedotteen mukaan luvassa merkittäviä pestejä Sevenissä.

Sevenin tarkoituksena on kasvattaa voimakkaasti sähköpostiohjelmien myyntiä kännykkäasiakkaille yritysoston myötä. Sevenin toimitusjohtajan Kent Thextonin mukaan voimien yhdistämisen myötä yhtiöt voivat paremmin päästä mukaan markkinoiden kasvuun.

- Smartnerilla on merkittävä asema Euroopassa, Lähi-idässä ja Aasiassa ja yhteydet suurimpiin laitevalmistajiin ovat vahvat, Thexton sanoi.

Tähän asti Sevenin toiminta on keskittynyt Pohjois-Amerikkaan ja Japaniin. Ostamalla Smartnerin Seven saa vahvemmat yhteydet puhelinvalmistajista muun muassa Nokiaan ja Sony Ericssoniin ja operaattoreista esimerkiksi Vodafoneen ja O2:een.

Seven taas toimi ennestään yhteistyössä muun muassa Motorolan ja Samsungin sekä amerikkalaisoperaattoreista Cingularin ja Sprintin kanssa. Lisäksi Seven mainostaa, että sen ohjelmistot ovat yhteensopivia kaikkien merkittävimpien matkapuhelinten käyttöjärjestelmien kanssa.

Osaksi tämän vuoksi operaattorit voivat kaupata niitä asiakkailleen omalla nimellään. Toistaiseksi yhtiöiden ohjelmistoja käyttää yhteenlaskettuna runsaat 5000 yritysasiakasta ja muutama satatuhatta yksityisasiakasta.

Kilpailuedukseen Seven mainitsee edulliset hinnat.

Thexton sanoi uutistoimisto Reutersille uskovansa, että yhtiö nousee voitolliseksi tämän vuoden lopulla. Smartnerin toiminta oli ennestäänkin voimakkaasti kansainvälistä, mistä osoituksena sillä oli toimisto Helsingin lisäksi Britannian Cambridgessa, Pariisissa, Madridissa ja Göteborgissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.