Mainos

Ohjelmistoala luottaa tulevaisuuteen

Nousun merkit alalla ovat kuitenkin toistaiseksi vähäisiä.

Ohjelmistoalalla luotetaan lähitulevaisuuteen, vaikka nousun merkit alalla ovatkin toistaiseksi vähissä. Kauppa- ja teollisuusministeriön toimialaraportin mukaan jopa 70 prosenttia ohjelmistoalan yrityksistä uskoo kasvattavansa liikevaihtoaan seuraavan vuoden aikana.

Henkilöstömääränsä kasvattamiseen seuraavan vuoden aikana uskoi 36 prosenttia yrityksistä. Ohjelmistoyhtiöiden optimismi on silmiinpistävää, sillä monien mittareiden mukaan toimialan alamäki ei ole vielä kääntynyt nousuun. Alan investoinnit ja vienti ovat vähentyneet, ja myös ohjelmistoyhtiöiden yhteenlasketut liikevaihto- ja palkkasummaluvut ovat olleet viime keväästä lähtien taas lievässä laskussa.

Niin ikään ohjelmistoalan työttömyys on lisääntynyt. Viime vuonna ohjelmistoalalla oli työttömänä keskimäärin noin 2700 henkeä, kun tämän vuoden lokakuussa vastaava luku lähes 3500. Noin viidennes ohjelmistoyhtiöistä ilmoitti vähentäneensä henkilöstöä kuluneen vuoden aikana.

Toisaalta ohjelmistoalan konkurssien määrä näyttää jäävän tänä vuonna hieman viimevuotista vähäisemmäksi. Viime vuonna konkurssiin haettiin 79 ohjelmistoyhtiötä, kun taas tämän vuoden kolmen ensimmäisen neljänneksen aikana konkurssiin joutui 45 ohjelmistoyrittäjää.

Kaikkiaan viime vuonna lopetti toimintansa yli 700 ohjelmistoyrittäjää. Tänä vuonna myös tämä luku näyttää jäävän hieman alhaisemmaksi, sillä kuluvan vuoden tammi-huhtikuussa lopettaneita oli 150.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.