Mainos

Ohjaaja Ritva Siikala peräänkuuluttaa julkista

Ohjaaja Ritva Siikala on tuohtunut tavasta millä julkinen taidehallinto kohtelee teattereita, joiden toimintamalli poikkeaa valtavirrasta. Teatteri Raivoisien Ruusujen taiteellinen johtaja linjaa kuluneen vuoden toimintaa teatterissaan.

Raivoisat ruusut ovat nyt vuoden verran toimineet omalla Fredrikinkadun näyttämöllään. Tänä aikana siellä on valmistunut viisi kotimaista kantaesitystä, kolme klassikkonäytelmää, kaksi musiikkiesitystä, ooppera, viisi tanssiesitystä. Päälle tulee kolme luentosarjaa ja neljä yksittäistä yleisötilaisuutta, Siikala luettelee.

-Vastaanotto on ollut hyvä ja yleisö on löytänyt paikan. Tämä todistaa tarpeellisuutemme. Vaikka näyttöä on näinkin paljon, emme saa päättäjiltä asiallista kohtelua. Avustuksemme ovat riittämättömiä, Siikala sanoo harmistuneena. Hän ei suostu ymmärtämään miksei virallinen taidehallinto tue erilaisten teatterien erilaisia toimintamuotoja.

-Minkä ihmeen takia meitä ei oteta rahanjaossa vakavasti, kysyy hän. Siikalan mielestä teatterikenttä kuhisee luovuutta ja intoutuneita tekijöitä. Raivoisien Ruusujen valitsema toimintamalli pätee. Ohjaaja tunnustaa olevansa avoimen ylpeä siitä, että teatterissa on ollut paljon kantaesityksiä, paljon tanssiesityksiä ja myös esityksiä, jotka eivät antaudu millekään määritelmälle. Yhdistäväksi tekijäksi Raivoisien Ruusujen teoissa hän nostaa vahvat naiset, naisvahvuuden suosimisen ja uskon erilaisuuden voimaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.