Mainos

Ohikulkija löysi pahoin loukkaantuneen kissan Tampereella – Väinö leikattiin keräysvaroin ja omistajakin löytyi

Viime viikolla Tampereen Omaeläinklinikalle tuotiin pahoin loukkaantunut kissa. Löytäjä havaitsi kauniin oranssin lemmikin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä ja toimitti sen hoidettavaksi. Viimein löytyi myös omistaja ja kissan nimikin selvisi: Väinö.

Klinikan mukaan vaikutti oitis siltä, että hoitoon tuotu kissa oli pudonnut ikkunalta tai parvekkeelta.

– Olemme auki vuorokauden ympäri, joten ei ole tavatonta, että meille tuodaan eläimiä myös muiden kuin omistajiensa toimesta. Etenkin kun ne ovat loukkaantuneita, kertoo vastaava klinikkaeläinhoitaja Heli Pyylampi Omaeläinklinikalta.


Seuraavana päivänä klinikka alkoi tavoittella kovia kokeneen kissan omistajaa Facebookin, löytöeläinkoti Boondock’sin ja Karkurit-sivuston kautta. Etsinnät eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Normaalista poiketen klinikka ilmoitti kissasta myös omien Facebook-sivujensa kautta.

– Väinön vammat olivat niin mittavat. Etujalan murtuma piti leikata pikaisesti, Pyylampi kertoo.

Röntgenkuvat kertoivat, että eläimeltä oli murtunut värttinä- ja kyynärluu ja kissan hampaita oli myös katkennut.

Ihmisillä heräsi halu auttaa

Väinö-kissan omistajaa ei tavoitettu, mutta jo muutama tunti ilmoituksen jälkeen lukuisat ihmiset ottivat klinikkaan yhteyttä haluten auttaa.

– Yhteydenottoja tuli sekä Facebookin keskusteluun ilmoituksen alle sekä yksityisviestein, Heli Pyylampi kertaa.

Ihmiset olivat kiinnostuneita rahoittamaan kiireellistä leikkausta. Lähimmäisten huolenpito kosketti. Klinikalla ei kuitenkaan ole lupaa rahankeräykseen, joten he olivat yhteydessä paikalliseen eläinsuojeluyhdistykseen, jolta lupa löytyi.

– Pirkanmaan Eläinsuojelyhdistys Pesu oli varsin halukas auttamaan ja jo tunti yhteydenoton jälkeen he olivat järjestäneet pikapalaverin asian tiimoilta.

Tampereen Omaeläinklinikka ja Pirkanmaan Eläinsuojelyhdistys Pesu sopivat, että toimenpide pyritään suorittamaan keräysvaroin. Leikkaus tehtiin viime perjantaina. Samana päivänä klinikalle ilmoittautui myös Väinö-kissansa kadottanut omistaja.

– Rouvalla ei ollut käytössään nettiä, joten hän ei ollut tietoinen sosiaalisen median tiedusteluista, Heli Pyylampi kertoo ja iloitsee, että omistaja löytyi hänen poikansa havaittua ilmoitukset.

Onnekas Väinö

Vikkelä kaksivuotias oli todennäköisesti tippunut tuuletusikkunasta rikottuaan siihen asennetun verkon.

– Ikkunoissa oli asianmukaiset verkot, Pyylampi kertoo ja toteaa omistajan tilanneen huoltoyhtiön paikkaamaan aukon jälleen turvalliseksi.

Nuori Väinö oli onnekas. Loikka viidennestä kerroksesta olisi saattanut johtaa jalan murtumista paljon surullisempaan. Perjantaisen leikkauksen jälkeen kissa on toipunut varsin mallikkaasti.


– Perjantaina Väinö oli vielä hieman tokkurainen, mutta lauantaina jo jalkeilla. Toipuminen on lähtenyt hyvin käyntiin, Heli Pyylampi iloitsee.

Yhdessä omistajan kanssa sovittiin, että Väinö viettää klinikalla vielä viikonlopun yli. Näin ollen kissa sai olla jatkuvassa tarkkailussa vielä muutama päivä leikkauksen jälkeenkin. Maanantaina Väinö pääsi takaisin kotiin.


– Kahden viikon kuluttua Väinö palaa vielä hampaiden poistoon. Samalla hänelle kiinnitetään mikrosiru, Heli Pyylampi kertoo.

Väinö-kissan hyväksi perustettu keräys on tuottanut tällä hetkellä jo noin 2000 euroa. Leikkaus saadaan kuitattua kokonaisuudessaan leikkausvaroin, samoin ainakin osa hampaiden toimenpiteistä. Omaeläinklinikan johtaja on luvannut, että myös klinikka osallistuu kustannuksiin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.