Omistaja teippasi lemmikkinsä kuonon umpeen haukkumisen estämiseksi – julmaa pahoinpitelyä kokenut Caitlyn-koira toimii nyt maskottina eläinten kaltoinkohtelua vastaan

Vuoden 2015 toukokuu oli usealle eläinrakkaalle riipivää aikaa, kun Caitlyn-koira löytyi kuono tiukasti teipattuna Yhdysvaltojen Etelä-Carolinassa. Koiran silloinen omistaja oli teipannut kuonon estääkseen koiran haukkumisen. Teippauksen vuoksi koira ei pystynyt juomaan saati syömään mitään.

Yhdysvaltalainen eläintensuojelujärjestö Charleston Animal Society otti Caitlyn-koiran hoiviinsa. Löytäjät arvioivat kuonon olleen teipattuna noin kahden vuorokauden ajan.

Järjestö vastaanottikin useita lahjoituksia koiran pelastamiseksi. Koira jouduttiin laittamaan leukaleikkaukseen kuonon teippauksesta johtuvien leukavammojen vuoksi.

Rääsystä ruusuksi

Leikkauksen jälkeen kaltoinkohdeltu ja traumansa vuoksi säikky Caitlyn-koira adoptoitiin nopeasti uuteen perheeseen ja se sai uuden, paremman elämän. Se sai rakkautta uusilta omistajiltaan heti ensimmäisestä päivästä lähtien.


Samoihin aikoihin koiran edellinen omistaja, William Leonard Dodson, vastasi teoistaan kotikaupunkinsa oikeudessa ja sai viiden vuoden vankeustuomion eläinrääkkäyksestä.

Oikeudenkäynnin tuomarikin ilmaisi mielipiteensä Dodsonille tylysti.

– En halua olla töykeä, mutta toivon, että pystyisin antamaan sinulle enemmänkin vankeusvuosia.

Selviytymistarina

Urhean Caitlyn-koiran tarina muistuttaa siitä, että eläinten pahoinpitelyä ja kaltoinkohtelua todellakin tapahtuu. Vaikka pahoinpitelystä on tässä tapauksessa kulunutkin jo vuosia, koira kantaa traumansa muistot kuonossaan loppuelämänsä ajan.

Asiaa käsitelleen syyttäjän Ted Corveyn mukaan koiran tarina on huomioitu ympäri maailmaa.

– Olemme saaneet yhteydenottoja kuukausien ja jopa vuosien kuluttua tapauksen käsittelystä.

Kotikaupungin ihmiset tietävät Caitlyn-koiran tarinan ja koira tunnistetaan kadulla ulkonäkönsä perusteella. Koirasta on tehty juttuja uutisiin, useisiin lehtiin ja jopa televisioon eläimiin kohdistuvan pahoinpitelyn todistamiseksi ja eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi.


Inspiroiva esimerkki

Oikeudenkäynnissä toiminut syyttäjä toivoo, että koiran onnellinen tarina jatkuisi vielä pitkään.

Tarina ei kerro pelkästään koirien sitkeydestä, vaan siitä, että Caitlyn-koira toimii todellisena eläinten oikeuksien puolestapuhujana.

Lue myös:

    Uusimmat