Tienvarteen pahvilaatikossa hylätty koiranpentu voi hyvin – toinen pennuista löytyi kuolleena, poliisi tutkii eläinsuojelurikosta

Poliisi on jatkanut tutkintaa liittyen tapaukseen, jossa Heinävedeltä löydettiin autotien levikkeeltä pahvilaatikosta kaksi koiranpentua. Toinen pennuista oli kuollut. 

Poliisit tutkii tapausta eläinsuojelurikoksena, ja asiasta on tullut useita vihjeitä, joita käydään läpi alkuviikosta. Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä tapaukseen liittyen. Niitä voi ilmoittaa joko sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai soittamalla numeroon 0295 415 232. 

Pieni koira voi hyvin

Hengissä koettelemuksesta selvinnyt koiranpentu on nyt sijaiskodissa. Se voi poliisin tietojen mukaan olosuhteisiin nähden hyvin, on pirteä ja syö. Eläinlääkäri totesi pennun tutkimuksissa terveeksi, eikä siltä löytynyt mikrosirua. Koiran arvioidaan olevan 6-10 viikkoa vanha. Koira on narttu, ja kuollut pentu oli uros.

Koiranpentu on mahdollisesti sekarotuinen, ja siinä on ilmeisesti ainakin yorkshirenterrieriä.

Moni haluaisi antaa koiralle kodin

Poliisi kertoo, että koira on hoidossa paikallisen toimijan luona. Kuopiolainen löytöeläinsuoja julkaisi päivityksen, joka tapauksen yksityiskohtien perusteella vaikuttaa koskevan kyseistä tapausta. Päivityksessä pyydettiin lisätietoja koiran mahdollisesta omistajasta. Löytöeläinsuoja ei halunnut kommentoida tapausta lainkaan medialle.

Päivityksen kommenteissa lukuisat ihmiset ovat jo tarjoutuneet antamaan kovia kokeneelle pennulle kodin.


Lue myös:

    Uusimmat