Mainos

OECD-maiden kehitysapu laski runsaat 5 prosenttia

Suomen kehitysapu oli noin 0,43 prosenttia bruttokansantuotteesta, mikä on huomattavasti vähemmän kuin muiden Pohjoismaiden antama apu.

Rikkaiden maiden apu kehitysmaille on laskenut viime vuonna runsaat viisi prosenttia vuoteen 2005 verrattuna, kertoo Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD raportissaan.

Rikkaiden maiden kokonaisapu oli 104 miljardia dollaria eli noin 78 miljardia euroa. Tämä on 0,3 prosenttia OECD-maiden keskimääräisestä bruttokansantuotteesta, kun YK on asettanut aputavoitteeksi 0,7 prosenttia bruttokansantuotteesta.

EU-maiden kehitysapu oli 59 miljardia dollaria, ja EU:n komissio antoi lisäksi apua 10 miljardia dollaria. Suurin yksittäinen avustajamaa oli edelleenkin Yhdysvallat 23 miljardin dollarin avulla, vaikka sen antama kehitysapu laski 20 prosenttia vuoteen 2005 verraten.

YK:n prosentuaaliseen aputavoitteeseen ylsivät vain Ruotsi (1,03 prosenttia), Luxemburg, Norja, Hollanti ja Tanska.

Suomen kehitysapu laski OECD:n mukaan viime vuonna 9,9 prosenttia. Syyksi OECD arvioi kuitenkin etupäässä laskentatekniset syyt. Suomessa kehityspoliittinen toimikunta on sanonut kehitysavun olevan 0,43 prosenttia bruttokansantuotteesta, mikä on EU-maiden keskitasoa, mutta huomattavasti vähemmän kuin muiden Pohjoismaiden apu.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.