Mainos

Obama: Sotilaat Irakista katsomaan seuraavaa Super Bowlia kotoaan

Yhdysvallat aikoo vetää huomattavan määrän joukkojaan Irakista jo tämän vuoden aikana.

Presidentti Barack Obaman mukaan Irakin vaalit ovat sujuneet hyvin ja maa on valmis ottamaan enemmän vastuuta omasta turvallisuudestaan.

NBC-televisiokanavan haastattelussa Obama teki selväksi, että huomattava määrä joukoista kotiutuu vuoden sisällä. Obaman mukaan merkittävä osa joukoista pääsee seuraamaan vuoden päästä amerikkalaisen jalkapallon finaalia, Super Bowlia, jo kotoaan käsin.

Obama on jo aiemmin luvannut kotiuttaa Yhdysvaltain taistelujoukot Irakista 16 kuukauden kuluessa.

Toinen Obaman perimä sota, Afganistan, joutuu myös syyniin. Obaman hallinto haluaa selvittää alueen strategian ja siellä olevien joukkojen määrä lähes kaksinkertaistetaan, mutta vetäytyminen on yhä pitkän tähtämen suunnitelmissa.

Obama uskoo yhä elvytyspaketin tukeen

Obama joutuu taistelemaan myös kotirintamalla, kun maan senaatti alkaa käsitellä tänään omaa versiotaan kiistellystä elvytyspaketista.

Presidentti uskoo, että hän saa molempien puolueiden kannatusta esitykselle.

- On tärkeää saada se läpi, ja olen tehnyt mielestäni melkoisia kädenojennuksia republikaaneille, koska heillä on paljon hyviä ideoita, ja haluan olla varma, että ne otetaan mukaan. Olen luottavainen, että kun saamme vihdoin lopullisen lakiesityksen valmiiksi, se saa merkittävää kannatusta, Obama totesi.

Viikonlopun aikana senaattorien keskuudessa talouspaketin linjojen arvostelu on vain kasvanut, ja republikaanien kannatus on toistaiseksi olematonta.

(Huomenta Suomen uutiset 02.02.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.