Mainos

Obama söi koiraa, Romney palellutti omansa - ratkaisevatko nämä presidentin?

Presidentinvaalikampanja jatkuu Yhdysvalloissa, ja yllättävillä perheenjäsenillä on iso osuus kampanjoinnissa.

Koskaan aikaisemmin ehdokkaiden lemmikkikoirat eivät ole olleet yhtä suuressa osassa kampanjassa, kertoo Radio Novan kirjeenvaihtaja Merja Laakso.

Noin 40 prosenttia amerikkalaisista omistaa koiran. Kyseessä on siis merkittävä äänestäjäkunta, jota ei kannata ärsyttää. Sen sai kokea republikaanien presidenttiehdokkuutta hakeva Mitt Romney.

– Se alkoi siitä, kun Romney kertoi perheen irlanninsetterin matkustaneen aina lomamatkoilla häkissä auton katolla. Yhden kerran perhe oli tehnyt 12 tunnin ajomatkan Kanadaan ja tuo Seamus-koira oli koko matkan ajan aika viimassa, kun auto kulki yli sataa moottoritiellä, Laakso kertoo.

Romney sanoi, että koira tykkäsi raikkaasta ilmasta.

– Siitäkös alkoi Romneyn kritisointi. Tuo sydämettömältä vaikuttava lemmikin kohtalo voi olla hyvinkin se seikka, joka todella vaikuttaa presidentinvaalin tulokseen.

Koko kansan Bo

Presidentti Barack Obaman koira on ollut mukana kampanjoinnissa ja näkynyt melko paljon myös Obaman kauden aikana. Presidentillä on portugalinvesikoira Bo.

– Bo nähtiin kiva kuva presidentin virka-auton takapenkillä Obaman vieressä ja Obaman kampanjapaallikkö twiittasi, että näin matkustaa Obaman koira. Ei siis häkissä auton katolla, Laakso kertoo.

Obaman kampanjatoimistossa on jo tuotettu monenlaista tuotetta, kuten tarra, jossa lukee "Koirat Obaman puolesta". Myös koiranvaatteita on kaupan.

– Ja jottei unohdettaisi kissanomistajien ääniä, niin Obaman kampanjan nettisivulta saa ostaa myös kissan kaulapantoja, joissa lukee "Kissat Obaman Puolesta".

Romneyn jo edesmenneen irlanninsetterin Seamuksen nimiin on perustettu nettisivu Seamus2012, joka puhuu koiran äänellä Romneya vastaan.

Obaman kirja paljasti erikoiset ruuat

Yhdysvalloissa presidentinvaalien kampanjointi on hyvin värikästä eikä rajoitu vain asiallisiin aiheisiin, Laakso korostaa.

– Romneyn kampanjatoimisto sai hetkeksi huomion pois Romneyn koiran huonosta kohtalosta, kun se löysi Obaman kirjasta kappaleen, jossa presidentti kertoi, että kun hän asui lapsena Indonesiassa, niin ruokapöydässä oli joskus tarjolla koiranlihaa, Laakso kertoo.

Tieto jaksoi sävähdyttää päivän verran, mutta sitten konservatiivisimmatkin kommentaattorit myönsivät, ettei kuusivuotiaan pojan ruokalautasen sisällösta voi kauheasti hätkähtää, sillä hänhän ei ruokaa kokannut.

Kampanjaa on vielä kuusi kuukautta jäljellä.

– Kaivelu jatkuu molemmin puolin, jos vaikka jotain uutta ja kiinnostavaa löytyisi. Ja jos ei ehdokkaista itsestään niin lemmikkieläimetkin käyvät. Ehdokkaiden lapsista on selvästi tehty herrasmiessopimus - he ovat tämän kampanjoinnin ja tiedonhankinnan ulkopuolella.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.