Mainos

Obama: Palestiina ansaitsee oman valtionsa

Presidentti Barack Obaman mukaan palestiinalaiset ansaitsevan oman valtion. USA on sitoutunut palestiinalaisvaltion luomiseen, hän sanoi Ramallahissa.

Obaman mukaan vierailulla mukana oleva ulkoministeri John Kerry on tehnyt hartiavoimin töitä vähentääkseen Israelin ja palestiinalaisten välisiä näkemyseroja.

Obama tuomitsi myös Israelin siirtokuntapolitiikan Länsirannalla. Obaman mukaan se ei ole omiaan edistämään rauhan asiaa. Obama sanoi kertoneensa kantansa myös Israelin pääministerille Benjamin Netanjahulle.

Obama: Itsenäinen palestiinalaisvaltio

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas on tavannut Obaman Ramallahissa. Abbasin avustajan mukaan palestiinalaispresidentti tuomitsi kaiken väkivallan siviilejä vastaan, myös "rakettien ampumiset".

Obama sanoi yhteisessä tiedotustilaisuudessa, että hän on yhä sitoutunut itsenäisen palestiinalaisvaltion perustamiseen.

Aikaisin aamulla Gazan palestiinalaisalueelta ammuttiin kaksi rakettia Israelin puolelle. Israel syytti teosta Gazaa hallinnoivaa Hamasia, mutta palestiinalaisjärjestö ei suoraan myöntänyt ampuneensa raketteja.

Kukaan ei tiettävästi loukkaantunut raketti-iskussa.

Obama palaa myöhemmin päivällä Länsirannalta takaisin Israeliin, missä hänen ohjelmassaan on muun muassa puhe opiskelijoille sekä illallinen presidentti Shimon Peresin kanssa.

(MTV3 – STT – AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.