Mainos

Obama on poliittinen komeetta

Barack Obama on Yhdysvaltain historian ensimmäinen mustaihoinen valtapuolueen presidenttiehdokas. Poliittisena komeettana pidetty Obama nousi Yhdysvaltain tietoisuuteen vasta neljä vuotta sitten pidettyään puoluekokouksessa legendaarisen puheen.

- Isoisälläni oli suurempia toiveita pojalleen. Kovan työn ja sinnikkyyden kautta isäni sai stipendin ja pääsi opiskelemaan maagiseen paikkaan, Amerikkaan, maahan, joka on näyttäytynyt vapauden ja mahdollisuuksien esikuvana jo niin monelle, jotka olivat saapuneet ennen häntä, Obama puhui.

Puhe huomattiin ja Illinoisin osavaltion senaatissa vielä tuolloin vaikuttanut Obama valittiinkin pian Yhdysvaltain senaattiin. Obamasta tuli USA:n historian viides musta senaattori ja ainoa mustaihoinen tässä senaatissa. Washingtonissa Obama näkyi ja saavutti median lemmikin aseman.

Viime vuonna Obama ilmoitti pyrkivänsä demokraattisen puolueen presidenttiehdokkaaksi. Obaman ehdokkuus selvisi viime kesän alkupuolella, kun kovin kilpakumppani Hillary Clinton luopui kisasta ja asettui tukemaan miestä.

Muutos ja toivo esillä kampanjassa

Vaalikampanjassaan Barack Obama on puhunut muutoksesta ja toivosta. Hän ajaa muun muassa veroalennuksia pieni- ja keskituloisille ja haluaa tehdä USA:sta tuontienergiasta riippumattoman maan.

Obaman viesti on purrut myös Yhdysvaltain rajojen ulkopuolella. Obama vierailu Berliinin Tiergartenille keräsi huimat 200 000 innokasta kuulijaa, jotka huusivat yhteen ääneen "Obama, Obama, presidentti, presidentti."

47-vuotiaan Obaman isä on kenialainen ja äiti kotoisin Kansasin osavaltiosta.

Obama on itse syntynyt Havaijilla, mutta muutti jo kuuden ikäisenä perheen mukana Indonesiaan. Vaikka sekä Obaman isä että isäpuoli olivat muslimeja, hän on uskonnolliselta vakaumukseltaan kristitty.

Obama on maineikkaasta Harvardista valmistunut lakimies, samoin kuin hänen vaimonsa Michelle. Parilla on kaksi tytärtä, Malia ja Sasha.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.