Mainos

Obama ja Clinton tasoissa ennen tärkeitä esivaaleja

Yhdysvaltain demokraattisen puolueen presidenttiehdokkaat Barack Obama ja Hillary Clinton ovat mielipidemittauksissa tasoissa ennen ensi viikon tärkeitä esivaaleja Texasissa ja Ohiossa.

Uutistoimisto Reutersin, amerikkalaisen kaapelitelevisiokanavan C-Spanin ja Houston Chronicle -lehden yhteisessä mittauksessa Obama on Texasissa johdossa 45 prosentin kannatuksellaan. Clinton olisi lauantaina julkaistun mittauksen mukaan saamassa Texasissa 43 prosenttia äänistä.

Obaman johto Texasissa on kuitenkin supistumassa, sillä vielä perjantaina eroa oli hänen edukseen kuusi prosenttiyksikköä.

Ohiossa parivaljakko on tasoissa 45 prosentin kannatuksellaan. Niin Ohiossa kuin Texasissakin kuitenkin vajaat kymmenen prosenttia demokraattiäänestäjistä on vielä epävarmoja valinnastaan. Esivaalit pidetään kummassakin osavaltiossa tiistaina.

Republikaanien puolella selvässä johdossa on Arizonan senaattori John McCain, joka on mittausten mukaan saamassa Ohiossa 58 ja Texasissa 54 prosenttia äänistä. Lähimmäksi häntä pääsee Arkansasin entinen kuvernööri Mike Huckabee, jolle on Ohiosta luvassa 23 ja Texasista 31 prosentin kannatus. Muut puolueet ehdokkaat jäävät selvästi alle kymmeneen prosenttiin äänistä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.