Mainos

Obama: Fort Hoodin verilöyly oli murhanhimoinen teko

Yhdysvalloissa, Texasissa on järjestetty muistotilaisuus Fort Hoodin joukkosurmassa kuolleiden muistolle.

Fort Hoodin sotilastukikohtaan oli kokoontunut illalla Suomen aikaa tuhansia ihmisiä, heidän joukossaan Yhdysvaltain presidentti Barack Obama yhdessä vaimonsa Michellen kanssa.

Obama sanoi puheessaan, ettei usko voi oikeuttaa ihmistä toimimaan niin kuin ampujaksi epäilty sotilaspsykiatri Nidal Hasan toimi.

- Voi olla vaikea käsittää kieroutunutta logiikkaa joka johti tähän tragediaan, Obama lausui. - Mutta sen tiedämme, ettei mikään usko oikeuta tällaisiin murhanhimoisiin ja pelkurimaisiin tekoihin. Tekojensa vuoksi hän kohtaa vielä oikeuden tässä maailmassa ja seuraavassakin.

Presidentti myönsi, että omalla maaperällä tapahtunut sotilaiden joukkomurha on erityisen raskasta siksikin, että samaan aikaan omat joukot käyvät taisteluja niin Irakissa kuin Afganistanissakin. Hän kuitenkin valoi uskoa surunsa kanssa kamppaileville uhrien omaisille ja sotilaille.

- Heidän elämäntyönsä oli meidän turvallisuutemme ja vapautemme, jota pidämme liian usein itsestäänselvyytenä. Joka ilta kun aurinko laskee rauhallisen kaupungin taakse, joka aamunkoi kun lippumme avataan, joka hetki kun amerikkalainen nauttii elämästään, vapaudestaan ja tavoittelee onnea - se on heidän testamenttinsa meille, presidentti sanoi.

Fort Hoodin sotilastukikohdan muistotilaisuudessa esillä olivat kolmentoista menehtyneen sotilaan kuvat sekä heidän saappaansa, kypäränsä ja aseensa. Omaisilla oli vaatteisiinsa kiinnitettyinä valkoiset nauhat, kun heidät saattetiin paikoilleen ennen seremoniaa.

Muistotilaisuuteen otti osaa noin 15 000 ihmistä.

Viime viikon torstaina tapahtuneessa tulituksessa kuoli 12 sotilasta ja yksi siviili. Lisäksi haavoittuneita on tuoreimman luvun mukaan 43. Ampujaksi epäilty majuri, sotilaspsykiatri Nidal Hasan selvisi hengissä, mutta hänen tilansa kerrotaan olevan yhä kriittinen.

Aikanaan Hasan vastaa syytteisiin sotaoikeudessa.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.