Mainos

OP-Pohjola suurostoksilla

OP-Pohjola tekee julkisen ostotarjouksen pörssissä noteeratun Pohjola Pankin osakkeista. Ostotarjouksen arvo on yhteensä 3,4 miljardia euroa, ja tarjottu hinta 18 prosenttia korkeampi kuin A-osakkeen edellisen päivän kurssi.

OP-Pohjola omistaa nyt 37 prosenttia Pohjola Pankin osakkeista ja hallitsee 61:tä prosenttia äänimäärästä.

Pääjohtaja Reijo Karhisen mukaan painavin syy ostotarjouksen tekemiseen on jo ennestään erittäin keskittynyt äänivalta Pohjolassa. Yhteensä osuuspankkiryhmällä on siitä 75 prosenttia.

– Kahdesta erilaisesta omistusrakenteesta muodostuva malli ei ole enää toimiva. OP-Pohjola-ryhmä on aikoinaan syntynyt asiakasomisteiseksi. Tältä pohjalta lähdemme ryhmää kehittämään, Karhinen sanoi.

Karhisen mukaan pankkitoiminnan kiristyvä sääntely vaatii uudistuksia.

– Mielestäni tämäntyyppinen yhtiö ei enää kuulu pörssiin, hän sanoi.

Pohjola Pankki nostaa tiukentuvan sääntelyn takia vakavaraisuustavoitettaan 11 prosentista 15 prosenttiin vuoden 2016 loppuun mennessä. Samalla osinkosuhde lasketaan 50 prosentista 30 prosenttiin.

Karhisen mukaan myös asiakasomistajat hyötyvät, kun koko finanssiryhmän tulos jää jatkossa ryhmän sisään. Asiakasetuja on tarkoitus yhtenäistää ja kehittää edelleen.

OP-Pohjola-ryhmän ulkopuolella Pohjolan suurin omistaja on eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, seuraavina Nordea ja Skandinaviska Enskilda Banken. Ilmarisella on osakkeista 10 prosenttia ja kahdella pankilla kummallakin vajaat yhdeksän prosenttia.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.