Mainos

O-P Heinosta ehdotettu kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi

Liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen, 35, on uusin julkisuuteen heitetty nimi kokoomuksen presidentinvaalikaavailuissa. Kokoomuksen Porin kunnallisjärjestö ehdotti tänään Heinosta puolueen ehdokkaaksi. Porilaisten mielestä Heinonen olisi sopiva edustamaan Suomea nuorekkaana ja eteenpäinpyrkivänä maana. Kunnallisjärjestössä uskotaan, että nuorena henkilönä Heinonen voisi helposti saada myös nuoret äänestämään. Heinonen torjuu itse puheet omasta ehdokkuudestaan.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokoukseen Raumalla osallistunut Heinonen sanoi, että ajatus ei miellytä häntä "pätkänkään vertaa". Heinonen sanoi toivovansa todella, että jompikumpi eniten esillä olleista nimistä eli valtiovarainministeri Sauli Niinistö tai puhemies Riitta Uosukainen suostuu ehdokkaaksi.

-Sen puolesta minä teen työtä, että näin tapahtuu, Heinonen sanoi. Heinonen kieltäytyi ajattelemasta ääneen, miten hän suhtautuisi omaan ehdokkuuteensa siinä tilanteessa, jos sekä Niinistö että Uosukainen kieltäytyisivät. Kokoomuksen ehdokaskuvion odotetaan selkiytyvän viimeistään 6. syyskuuta, jolloin puolueen täytyy päättää mahdollisen esivaalin järjestämisestä. Esivaali ehdokkaasta järjestetään, jos suostumuksensa antaneita ehdokkaita on enemmän kuin yksi.

Toistaiseksi yksikään mahdollisista ehdokkaista ei ole vielä paljastanut, aikooko pyrkiä puolueen presidenttiehdokkaaksi. Kokoomus päättää ehdokkaastaan ylimääräisessä puoluekokouksessa lokakuun lopulla. Olli-Pekka Heinosen nimi on ollut pitkään esillä myös mahdollisena seuraajana, kun Niinistö aikanaan jättää puolueen puheenjohtajan tehtävän. Raumalla asuva Heinonen nousi Esko Ahon hallituksen opetusministeriksi vuonna 1994, kun Uosukainen siirtyi eduskunnan puhemieheksi. Hän hoiti samaa ministerin tehtävää myös Paavo Lipposen ensimmäisessä hallituksessa.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja