Liigan viimeiset puolivälieräjoukkueet selviävät tiistaina – Eric Perrinin ura katkolla, "helkutin tasaisen" parin voittaja ratkeaa Tampereella

Jääkiekon SM-liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella pelataan tiistaina kolmannet ja ratkaisevat ottelut. Panoksena on paikka puolivälierissä. JYPin Eric Perrinillä pelissä on myös uran jatko.

Lukko-JYP

Rauman Lukon ja Jyväskylän JYPin välinen pudotuspelisarja on edennyt mielenkiintoisena. Lukko oli hallitsevampi osapuoli ensimmäisessä ottelussa Raumalla, mutta sunnuntaina Jyväskylässä JYP oli tehokkaampi maalipaikoissa ja hallitsi ajoittain peliä. 

Asetelmat kohtalonottelulle ovat mielenkiintoiset. Lukon joukkue on nuori, eikä sillä ole vielä kokemuspankkia kovimmista paikoista. JYPin materiaali puolestaan on kokenut, sillä joukossa on Suomen mestaruuksia voittaneita pelaajia.

Onkin mielenkiintoista seurata, kestääkö raumalaisten nuori ja kokematon joukkue painetestin.

Paine näkyy nimittäin siinä, kuinka kärsivällisesti Lukko jaksaa jauhaa omaa vauhdikasta kiekkokontrollijääkiekkoaan. Parhaimmillaan raumalaisten hyökkäyspelaaminen on upeaa katseltavaa ja Lukko on saanut molemmissa otteluissa JYPin puolustuksen ajoittain todella sekaiseksi.

Toisessa pudotuspeliottelussa Lukon pelaajien kärsivällisyys hieman ontui, kun maaleja ei syntynyt. Se näkyi puolustuspelaamisessa.

JYPin teemana on edelleen puolustuspelaamisen kestävyys ja kiekollisen pelaamisen kehittäminen. Jyväskyläläisten kokoonpanossa ei ole muutoksia.

Lukon kokoonpanoon puolestaan palaavat puolustaja Tarmo Reunanen ja hyökkääjä Manuel Ganahl. Reunasen paluu on Lukolle todella merkittävä, sillä sairastumisen takia edellisestä ottelusta pois ollut Tuton kasvatti on raumalaisten tärkeimpiä kiekollisia puolustajia.

Otteluvoitot ovat tasan 1-1, joten tiistain kamppailun voittaja etenee puolivälieriin. Mikäli JYP häviää, samalla päättyy 43-vuotiaan hyökkääjän Eric Perrinin ura.

Ilves-SaiPa

Tampereen Ilveksen ja SaiPan välinen pudotuspelisarja on ollut erittäin tasainen. Molemmat pelatut ottelut ovat edenneet jatkoerään. Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi luonnehti sunnuntaina, että molemmat ottelut ovat olleet "helkutin tasaisia".

Pelillisestikin joukkueet ovat olleet erittäin tasaväkisiä. Kumpikaan ei ole juurikaan hallinnut. Ilves on ehkä ollut napsun verran edellä –tupsukorvat ovat hallinneet hieman enemmän kiekkoa.

Molemmat ovat olleet varsin tehokkaita myös erikoistilannepelaamisessaan, mikä vain korostaa joukkueiden tasaisuutta.

SaiPan maalilla torjuva Frans Tuohimaa on toisinaan pitänyt joukkuettaan pystyssä. Esimerkiksi sunnuntaina SaiPan voittoon päättyneessä ottelussa Tuohimaa torjui rangaistuslaukauksen jatkoerässä.

Ilveksen kokoonpanoon palaa hyökkääjä Juho Liuksiala.

Otteluvoitot ovat näin ollen tasan 1–1. Voittaja etenee puolivälieriin.

Lue myös:

    Uusimmat