JYPillä kokoonpanomuutoksia kuolemaotteluun, Lukon tehopuolustaja sivussa – päättyykö Eric Perrinin ura?

8:09
Videolla Tulosruudun raportti Ilveksen ja SaiPan kamppailusta.

Jyväskylän JYPin kauden jatkuminen SM-liigassa on vaakalaudalla, sillä jyväskyläläiset ovat selkä seinää vasten illan Lukko-ottelussa. Sama tilanne on SaiPalla kotonaan Ilvestä vastaan. 

JYP–Lukko

Joukkueet kohtasivat ensimmäisessä osaottelussa eilen lauantaina, kun Lukko otti suvereenilla tavalla 5-1-voiton. Raumalaisjoukkue oli jalkavampi, kärsivällisempi sekä pelasi kiekolla laadukkaammin kuin JYP.

Lukko pystyi eksyttämään miesvartiointipuolustamiseen luottaneen JYPin pelaajia hyökkäysalueella, jonka ansiosta se pystyi hyökkäämään pitkiä hyökkäyksiä. Tämän avulla pelin virtaus oli suotuinen raumalaisille.

JYPin ongelmina olivat vaikeuksissa ollut oman puolustusalueen puolustuspelaaminen, joka heijastui väistämättä heikkorakenteiseen hyökkäyspelaamiseen. Samoin heikko hyökkäyspelaaminen aiheutti heikkoa puolustuspelaamista.

Mikäli JYP mielii jatkaa kauttaan, on sen pystyttävä puolustamaan paremmin. Sen pitää saada pysäytettyä Lukon alati liikkuva kiekkokontrollipelaaminen, sekä pystyttävä pelaamaan laadukkaammin kiekolla.

Illan ottelu voi olla samalla 43-vuotiaan JYP-hyökkääjän Eric Perrinin kunnioitettavan uran viimeinen ottelu.

JYPin kokoonpanoon palaavat hyökkääjät Julius Nättinen sekä David Tomasek. Pahan virheen Lukon 1-1-tasoitusmaalissa tehnyt Jake Newton on sivussa.

Lukon kokoonpanoon palaavat huippulupaus Antti Saarela sekä puolustaja Vili Laitinen. Saarela korvaa nelosketjussa itävaltalaislaituri Manuel Ganahlin, joka sai yhden ottelun pelikiellon. 

Puolustaja Tarmo Reunanen on sivussa.

SaiPa–Ilves

SaiPan kausi on JYPin tavoin päättymässä, mikäli lappeenrantalaiset eivät pysty saamaan voittoa illan ottelussa.

Joukkueet kohtasivat eilen lauantaina, kun Ilves nousi 0–2-tappioasemasta 3–2-voittoon asti. SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä totesi ottelun jälkeen MTV Urheilulle, että joukkueen puolustuspelaaminen mureni, mitä pidemmälle ottelu eteni.

Siinä onkin selkeä parannuskohde SaiPalle, mikäli he mielivät jatkaa kauttaan. Ilves pystyi lauantain ottelussa parantamaan koko ajan kiekollista pelaamistaan ja siten myös hyökkäyspelaamistaan.

Tässä myös piilee illan ottelun ratkaisu: pystyykö Ilves parantamaan ja pelaamaan entistä paremmin kiekolla ja jos pystyy, miten SaiPa pystyy tähän vastaamaan.

Ilveksen kokoonpanoon palaa Toni Henttonen. Näin ollen Juho Liuksiala on sivussa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja