Mainos

Tänään jo lähes 29 astetta, salamat räiskivät etelässä – Pohjois-Lappiin jopa lunta ja räntää viikonloppuna

Lämpötilat ovat kivunneet tänään jälleen kesän toistaiseksi korkeimpiin lukemiin. Sää kuitenkin viilenee rajusti viikonlopuksi. Pohjois-Lapissa voi paikoin sataa lauantaina jopa lunta ja räntää.

Tänään kello 16.30 mennessä Turussa oli mitattu 28,6 astetta. Se on vuoden korkein lukema tähän mennessä. Yli 28 asteeseen on päästy myös Salossa, Porvoossa, Kaarinassa ja Vantaalla. Eilen Kokemäellä oli 28,0 astetta.

Maan etelä- ja länsiosassa on tullut myös sade- ja ukkoskuuroja.

– Ukkosta on ollut eniten Helsingistä länteen ulottuvalla alueella. Myös Kotkan seudulla ja Tampereen ja Hämeenlinnan välillä on ollut salamointia. Ukkosia kehittyy iltaan asti, eniten todennäköisesti juuri Helsingin ja Turun välisellä alueella, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Huomenna sateita kulkee Suomen yli kohti kaakkoa ja etenkin idässä tulee ukkosia. Etelässä voidaan kuitenkin yltää vielä hellelukemille. Perjantain sateiden jälkeen Suomeen virtaa kylmää ilmaa niin, että lämpötilat tipahtavat lauantaiksi kymmenkunta astetta etelässäkin. Etelässä ollaan lauantaina ylimmillään vajaassa 20 asteessa, Pohjois-Lapissa vajaassa kymmenessä asteessa. Sadekuuroja tulee paikoin etenkin pohjoisessa ja idässä.

– Lauantaina Pohjois-Lapissa voi tulla räntää ja jopa lumikuurot ovat mahdollisia, toteaa Liisa Rintaniemi.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Katsomo-video ei ole saatavillaKatsomo-video ei ole saatavilla


Päivitetty lukemia 2.6.2016 kello 16.30.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.